3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, eliminat din Liga Europa

Lucescu, eliminat din Liga Europa

Deşi tehnicianul român visa la o nouă finală europeană, echipa sa a fost eliminată de Fulham, care a părăsit neînvinsă stadionul din Doneţk.

Şahtior Doneţk, deţinătoarea trofeului Ligii Europa, a părăsit competiţia în faza 16-imilor, cu toate că tehnicianul Mircea Lucescu declara joi că vrea să-şi apere titlul cucerit în 2009. Ucrainenii nu au reuşit decât un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu gruparea engleză Fulham, în condiţiile în care pierduseră cu 2-1 manşa tur. Britanicii au deschis scorul la Doneţk, în minutul 33, prin Hangeland, iar Şahtior a egalat în minutul 69, prin mijlocaşul brazilian Jadson. În ultimul minut de joc, Murphy de la oaspeţi a fost eliminat. La Şahtior, fundaşul Răzvan Raţ a fost integralist.
Tot în manşa a doua a 16-imilor, Ajax Amsterdam, la care este legitimat jucătorul român George Ogăraru, a ratat calificarea în optimi, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, în deplasare, cu formaţia italiană Juventus. La Ajax, George Ogăraru nu a fost inclus în lot pentru acest meci. În tur, Juventus se impusese cu 2-1 pe „Amsterdam Arena“.
În capitala Italiei, AS Roma, formaţie la care este legitimat portarul Bogdan Lobonţ, a pierdut cu 3-2 partida cu Panathinaikos Atena şi totodată calificarea. Italienii au condus cu 1-0 (Riise ‘12), dar au primit în finalul primei părţi trei goluri în patru minute, marcate de Cisse (‘40, ‘44) şi Ninis (‘43), iar scorul la pauză a fost 1-3. Daniele De Rossi a marcat al doilea gol al Romei în minutul 67. Roma pierduse şi meciul tur cu 3-2. Lobonţ a fost rezerva lui Doni în această partidă. La meci au asistat 50.000 de spectatori, dintre care 6.000 au fost greci.

Tudor a împărţit dreptatea la Wolfsburg

VfL Wolfsburg, campioana en-titre a Germaniei, a învins formaţia spaniolă Villarreal cu 4-1, după ce în tur cele două grupări remizaseră, scor 2-2. Au marcat Dzeko (‘10), Angel Lopez (‘15 autogol), Gentner (‘42), Grafite (‘64), respectiv Capdevila (‘30). Partida a fost arbitrată de o brigadă din România, condusă la centru de Alexandru Tudor, ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Aurel Oniţa. Arbitrii suplimentari au fost Ovidiu Haţegan şi Marius Avram, iar Radu Petrescu a fost rezervă.
Fosta echipă a lui Ladislau Bölöni, Standard Liege, a obţinut calificarea în optimi, după ce a remizat, scor 0-0, pe terenul lui Red Bull Salzburg, după ce în tur se impusese cu 3-2. La Standard Liege, Gheorghe Grozav nu a făcut parte din lotul pentru această întâlnire.

Meciurile din optimi

Programul partidelor din optimile Ligii Europa, stabilit după meciurile din 16-imile competiţiei: Rubin Kazan (Rusia) – VfL Wolfsburg (Germania), FC Valencia (Spania) – Werder Bremen (Germania), Panathinaikos (Grecia) – Standard Liege (Belgia), Atletico Madrid (Spania) – Sporting Lisabona (Portugalia), Juventus (Italia) – Fulham (Anglia), OSC Lille (Franţa) – Liverpool (Anglia), Benfica (Portugalia) – Olympique Marseille (Franţa), Hamburger SV (Germania) – Anderlecht Bruxelles (Belgia). Meciurile tur vor avea loc pe 11 martie, în timp ce returul este programat pe 18 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS