12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii vor să încurce campioana

Craiovenii vor să încurce campioana

Ambele echipe de volei de la SCM-U Craiova întâlnesc în etapa de sâmbătă campioanele din sezonul trecut, CVM Tomis Constanţa (masculin) şi CSU Metal Galaţi (feminin).

Băieţii vor juca pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, cu începere de la ora 12.00. Elevii lui Dan Pascu sunt dornici să producă surpriza rundei şi să învingă campioana, care va veni în Bănie cu un nou antrenor principal interimar, Mircea Dudaş. Fost antrenor secund al CVM Tomis, Dudaş l-a înlocuit la începutul acestei săptămâni pe canadianul Stelio De Rocco, care s-a despărţit de echipă după insuccesul din etapa trecută, de pe teren propriu, cu Unirea Dej. De Rocco a stat pe banca formaţiei constănţene doi ani şi şapte luni, perioadă în care CVM Tomis a câştigat de două ori campionatul, de trei ori Cupa României, iar în Cupele Europene a ocupat locul 3 în Final Four-ul Cupei Challenge şi a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV.
Constănţenii au recunoscut că se tem de formaţia olteană, singura care a învins de două ori în acest sezon liderul Dinamo Bucureşti. „A păţit-o şi Dinamo la Craiova, iar în campionatul acesta s-a demonstrat că dacă nu eşti montat la un meci poţi să pierzi indiferent de adversarul cu care joci! Sper să nu mai facem greşeala de săptămâna trecută. Trebuie să demonstrăm pe teren că suntem campioni şi să ne respectăm acest statut“, a spus internaţionalul constănţean Florin Voinea.
De partea cealaltă, antrenorul SCM-U Craiova, Dan Pascu, nu poate decât să asigure spectatorii care vor veni la meci că vor avea parte de un adevărat spectacol: „Întâlnim una dintre formaţiile candidate la câştigarea campionatului. Noi suntem în creştere şi consider că sâmbătă vom avea parte de un adevărat spectacol voleibalistic. Nu ne este teamă de Constanţa şi ne vom vinde foarte scump pielea“.
După 18 runde disputate din acest sezon al Diviziei A1, CVM Tomis Constanţa ocupă locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Dinamo (32p), iar SCM-U Craiova, nou-promovată, se află pe locul 9, cu 18 puncte (7 victorii, 11 înfrângeri).
Voleibalistele craiovene întâlnesc, de la ora 13.00, în deplasare, campioana CSU Metal Galaţi, locul doi în clasament, aflată la egalitate de puncte cu echipa de pe primul loc, VC 2004 Tomis Constanţa. În tur, gălăţencele s-au impus în Bănie, cu 3-2, dar destul de greu. La SCM-U Craiova, locul şase în Divizia A1, nu va putea juca în acest meci Tatiana Boskovic, accidentată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS