9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArbitrii n-au jucat hora Unirii

Arbitrii n-au jucat hora Unirii

Unirea Urziceni – Liverpool 1-3 (în tur: 0-1)
Stadion
„Steaua“, spectatori: 22.000.
Au marcat: Bruno Fernandes ‘19 / Mascherano ‘30, Babel ‘41, Gerrard ‘57.
Unirea Urziceni: Arlauskis – Maftei, Galamaz (Mehmedovici ‘27), Bruno Fernandes, Bordeanu – Pădureţu, Paraschiv (Ricardo ‘56), Apostol – Onofraş (Semedo ‘62), Bilaşco, Frunză. Antrenor: Ronny Levy.
FC Liverpool: Reina – Carragher (Kelly ‘62), Agger, Skrtel (Kirgyakos ‘66), Insua – Lucas – Babel, Gerrard, Mascherano, Benayoun (F. Aurelio ‘78) – Ngog. Antrenor: Rafael Benitez.
Cartonaşe galbene: Onofraş, B. Fernandes, Arlauskis / Babel, Mascherano.
A arbitrat: Stefan Johanesson (Suedia).

Oficialii campioanei României susţin că brigada suedeză condusă de Stefan Johanesson „i-a împins de la spate“ pe „cormorani“.

Campioana României, Unirea Urziceni, a ratat calificarea în optimile Ligii Europa, după ce a fost învinsă joi, pe stadionul „Steaua“, cu scorul de 3-1 (2-1), de formaţia engleză Liverpool, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei. În tur, „cormoranii“ s-au impus cu 1-0.
În disputa de joi, trupa lui Ronny Levy a anulat, în minutul 19, avantajul britanicilor din prima manşă, fundaşul Bruno Fernandes reuşind să înscrie cu capul în poarta lui Reina. Căpitanul „lupilor din Bărăgan“, Galamaz, s-a accidentat în minutul 27 şi, profitând de degringolada din apărarea ialomiţenilor, Liverpool a egalat după o jumătate de oră de joc prin Mascherano, care a şutat imparabil din afara careului. Defensiva campioanei României a greşit din nou în minutul 41, permiţându-i lui Babel să fructifice din careul mic o centrare a lui Gerrard. În partea a doua a partidei, Benayoun a făcut slalom printre fundaşii adverşi şi i-a pasat decisiv lui Gerrard, care l-a executat pe Arlauskis, stabilind astfel scorul final al partidei (‘57).

MM Stoica şi Ronny Levy au criticat
arbitrajul

La finalul partidei de pe arena din Ghencea, oficialii Unirii Urziceni au surprins pe toată lumea după ce au acuzat dur arbitrajul prestat de brigada suedeză condusă de Stefan Johanesson. Este adevărat că evoluţia arbitrilor nu a fost perfectă, însă aceştia nu au dezavantajat în mod vădit campioana României.
„Eu cred că se putea mai mult, dar nu e vorba de calificare. I-am fi putut face pe englezi să sufere mai mult. Dar acest arbitru noi am simţit că nu ne dădea nici o şansă. Şi tuşierii ne-au dezavantajat. M-am lecuit, nu mai vreau arbitri străini. Pur şi simplu i-au împins din spate pe cei de la Liverpool, care probabil că se calificau oricum, dar măcar aveau emoţii“, a spus managerul general al Unirii, Mihai Stoica.
Şi antrenorul Ronny Levy a acuzat brigada de arbitri, fără a se referi concret la o fază anume în care echipa sa să fi fost dezavantajată.
„După ce am înscris, ştiam că meciul e la început şi că trebuia să ţinem de acest rezultat. Trebuia să dăm totul în această seară. Arbitrul nu a fost de partea noastră, a ţinut cu ei. Liverpool a fost periculoasă în atac. Englezii nu au fost incredibili în jocul lor, nu ne-au depăşit cu nimic la goluri. Au fost greşeli ale noastre. Nu meritam să pierdem, am arătat bine ca echipă, mai ales în atac. Nu e corect rezultatul“, a spus Levy.

Liga Europa, 16-imi, manşa a 2-a
Rezultatele înregistrate în runda a doua a 16-imilor de finală ale Ligii Europa: FC Valencia – FC Bruges 3-0 (după prelungiri) (în tur 0-1); VfL Wolfsburg – Villarreal 4-1 (în tur 2-2); Fenerbahce – OSC Lille 1-1 (în tur 1-2); Sporting Lisabona – Everton 3-0 (în tur 1-2); Hapoel Tel-Aviv – Rubin Kazan 0-0 (în tur 0-3); Red Bull Salzburg – Standard Liege 0-0 (în tur 2-3); Werder Bremen – FC Twente 4-1 (în tur 0-1); Şahtior Doneţk – Fulham 1-1 (în tur 1-2); Anderlecht – Athletic Bilbao 4-0 (în tur 1-1); Olympique Marseille – FC Copenhaga 3-1 (în tur 3-1); AS Roma – Panathinaikos 2-3 (în tur 2-3); Juventus Torino – Ajax Amsterdam 0-0 (în tur 2-1); Galatasaray – Atletico Madrid 1-2 (în tur 1-1); PSV Eindhoven – Hamburg 3-2 (în tur 0-1); Benfica – Hertha Berlin 4-1 (în tur 1-1); Unirea Urziceni – Liverpool 1-3 (în tur 0-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS