8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au şanse mici să meargă la Doha

Craiovenii au şanse mici să meargă la Doha

Atleţii de la CSM Craiova pot spera la medalii la Campionatul Naţional în sală, programat în weekend, dar şansele să obţină biletul de participare la Mondialele de la Doha (Qatar) sunt minime, conform spuselor lui Mihai Chelariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Dolj.

Campionatul Naţional indoor (în sală) de atletism, rezervat seniorilor şi tineretului, se va desfăşura mâine şi duminică în sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu“ din Bucureşti. În cadrul competiţiei organizate de Federaţia Română de Atletism (FRA) se va decerna şi „Cupa de Cristal“, iar doi sponsori vor oferi premii în valoare totală de 12.000 de lei.
Punctul culminant al sezonului indoor echivalează cu ultima şansă pentru atleţii români de a realiza baremul pentru Campionatul Mondial de la Doha (12-14 martie). Până acum, două sportive au obţinut deja calificarea pentru competiţia din Qatar, severineanca Ancuţa Bobocel (1.500 m) şi Adelina Gavrilă (triplusalt).
Sorin Matei, preşedintele FRA, crede că România va fi reprezentată la Mondialele de sală de 10-12 sportivi, chiar 15, în cele mai frumoase previziuni.
Până acum, două sportive şi-au realizat baremul de participare la Doha. Foarte mulţi sportivi îşi doresc să realizeze standardul de participare. Strategia noastră a fost ca fiecare să poată să-şi realizeze baremul la competiţia cea mai apropiată de Doha. Ne-am dori să participăm cu cât mai mulţi sportivi, dar cred că vor fi 10-12, iar dacă sunt optimist, cred că ar trebui să spun 15. Trebuie să aducem calitate“, a spus fostul săritor în înălţime.
„Putem vorbi despre obiectiv la Doha, dar după Campionatele Naţionale. Apoi vom vedea rezultatele sportivilor şi cum stăm în clasamentul internaţional“, este de părere fosta campioană, Gabriela Szabo, în prezent vicepreşedinta Federaţiei Române de Atletism.

Obiectiv: patru-cinci medalii

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova va fi reprezentat la Naţionale de opt sportivi, şase băieţi şi două fete: Marius Ionescu (3.000 m), Alexandru Ghinea (3.000 m), Daniel Betej (1.500 şi 3.000 m), Marius Buşcă (800 şi 1.500 m), Andrei Ştefana (1.500 şi 3.000 m), Bogdan Barbacariu (400 m), Andreea Fica (60 m) şi Adela Bătrânu (1.500 m).
Antrenorul Mihai Chelariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism (AJA) Dolj, a spus ieri că atleţii de la CSM Craiova au şanse să obţină patru-cinci medalii, dar nu să realizeze baremul pentru participarea la Campionatul Mondial de sală de la Doha: „Şanse de clasare pe podium la Naţionale sunt, dar nu să facă baremul. Oricum, cred că lotul care se va deplasa la Mondiale va fi format în mare parte, dacă nu în totalitate, din fete. La băieţi, e greu să realizeze baremul sportivii români“.
Chelariu a adăugat că CSM Craiova a fost nevoită să trimită la acest concurs şi juniori, din mai multe motive: „Seniorii sunt greu de ţinut din punct de vedere financiar, mai ales acum, că este criză. Unii sunt accidentaţi, cum este şi cazul lui Dănuţ Ceici, care trebuie să se recupereze până la startul sezonului în aer liber, alţii s-au retras. De aceea, la concurs vor merge şi doi juniori, Barbacariu şi Fica“.
Altă craioveană care va participa la competiţia din weekend este Florina Pierdevară, sportiva legitimată la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova urmând să ia startul în probele de 800 şi 1.500 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS