24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAvocaţii lui Mutu speră că-l vor salva pe român

Avocaţii lui Mutu speră că-l vor salva pe român

Apărătorii atacantului român susţin că acesta nu este recidivist şi că nu s-a dopat intenţionat cu sibutramină.

Atacantul român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv de două ori cu sibutramină, a fost convocat pe 3 martie, la Roma, pentru audieri în faţa Comisiei Antidoping, informează site-ul oficial al Comitetului Olimpic Naţional Italian (CONI). Strategia apărării lui Mutu se va baza pe faptul că pe prospectul medicamentului nu figura sibutramina. De asemenea, avocaţii românului vor încerca să-i convingă pe membrii Comisiei Antidoping că atacantul român nu este recidivist, deoarece precedentul caz în care fotbalistul a fost depistat pozitiv (cu cocaină), cel de pe vremea când jucătorul evolua la Chelsea, a apărut în urma unui control comandat de club şi efectuat în afara competiţiei.
Avocatul Antonio D’Avi-rro, unul dintre apărătorii „Briliantului“, a spus că este optimist în privinţa deciziei pe care o va lua Comisia Antidoping. „Noi suntem optimişti. Vrem să demonstrăm că substanţa nu era pentru îmbunătăţirea prestaţiilor şi că jucătorul nu ştia că acel medicament conţine sibutramină. Apoi va trebui să dovedim că acel produs conţine o doză foarte mică de sibutramină“, a spus D’Avirro.
Alt avocat al fotbalistului român, Michele Ducci, a afirmat că Mutu nu trebuie judecat ca recidivist. „Obiectivul nostru este să evităm ca jucătorul să fie judecat ca recidivist şi avem argumente în acest sens“, a precizat Ducci.

Verdictul va fi dat pe 20 martie

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma a două controale antidoping, primul, efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul Fiorentina – Bari, scor 2-1, din campionatul Italiei, şi al doilea, pe 20 ianuarie, după partida Fiorentina – Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei. Pe 29 ianuarie, Mutu a fost suspendat provizoriu de CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.
Prestigiosul cotidian Gazze-tta dello Sport a notat că o decizie în „cazul Mutu“ ar putea fi luată pe 20 martie de către Tribunalul Naţional Antidoping. „Avocaţii lui Mutu pregătesc apărarea pentru testele pozitive cu sibutramină de la controalele din 10 ianuarie şi 20 ianuarie. În prima săptămână din martie, Mutu va fi audiat de procurorul antidoping, care va decide dacă-l va suspenda sau nu. În cazul unei suspendări, procurorul va propune perioada descalificării, care va fi apoi evaluată de către Tribunalul Naţional Antidoping (TAN). O decizie finală în acest caz ar putea fi luată pe 20 martie“, a notat cotidianul italian.
Mutu riscă o suspendare de până la patru ani, dacă se va considera că este recidivist, sau una de cel mult trei luni în cazul în care va demonstra că nu s-a dopat intenţionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII