16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtafeta feminină de biatlon a scris istorie

Ştafeta feminină de biatlon a scris istorie

Ştafeta feminină de biatlon a României a încheiat pe locul zece cursa olimpică de la Vancouver, aducând astfel cel mai bun rezultat pentru delegaţia tricoloră la actuala ediţie a JO. Pentru România este cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani, după locul şase obţinut la Lillehammer de dublul Ion Apostol şi Liviu Cepoi.
În componenţa Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea şi Reka Ferencz, echipa României a acoperit traseul de 24 de kilometri cu timpul de o oră, 12 minute, 32 secunde şi 9 zecimi, terminând la 2 minute, 56 secunde şi 6 zecimi în spatele Rusiei, câştigătoarea aurului olimpic, argintul revenindu-i Franţei, iar bronzul – Germaniei.
Singura biatlonistă română care a reuşit să doboare toate ţintele la cele două treceri în poligon a fost Reka Ferencz, campioana mondială de juniori contribuind astfel decisiv în ultimul schimb la poziţionarea României pe locul 10. Dana Plotogea a ratat o singură ţintă, Eva Tofalvi a ieşit cu două ratări din poligon, în timp ce Mihaela Purdea a avut patru ratări. La final au încheiat concursul 17 dintre cele 19 ştafete înscrise la start, cu echipa SUA pe ultimul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS