29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrizonierii trucajelor

Prizonierii trucajelor

Într-un moment tulbure pentru gruparea din Bănie, Universitatea Craiova îşi caută identitatea, pierdută printre declaraţiile sforăitoare ale celor care îi stabilesc brutal destinul şi contraperformanţele din ultimii ani. Atunci când nu reuşeşti să te ridici la un minimum de decenţă, atunci când cu bună ştiinţă îndepărtezi spectatorii de lângă ceea ce iubesc mai mult, atunci când vrei să smulgi o echipă din rădăcini doar pentru a-i demonstra unuia sau altuia că eşti mai cu moţ, situaţia devine foarte gravă. Şi tot atunci, cel mai uşor să distragi atenţia de la toate aceste neajunsuri este să creezi diversiuni şi să cauţi vinovaţi aiurea.
„Luând act“ de un material din GdS, în care Florin Costea apărea cu mâinile încrucişate, într-un gest sugestiv prin care parcă voia să-i pună la punct pe cei implicaţi în dosarul „mită pentru arbitri“, fie că se numesc Constantin sau Prunea, oamenii lui Mititelu au confecţionat repede un comunicat salvator în care considerau fotografia un trucaj. Ea are însă un autor şi este cât se poate de reală, adică nu a fost făcută „artificial“.
Ce mai contează însă două mâini „încătuşate“, după ce sezonul trecut acelaşi „Diamant“ al Ştiinţei le-a arătat suporterilor degetul mijlociu, încercând să-i pună la punct pentru faptul că au avut tupeul să-i judece
prestaţiile mediocre. Până la urmă, gestul lui Florin Costea rămâne, iar fiecare dintre noi este liber să-l judece aşa cum crede de cuviinţă.
În altă ordine de idei, fotografia a apărut în mai multe ziare, Prosport sau Adevărul, dar şi pe site-urile de sport. Asta arată că a fost vorba doar de un subiect de presă şi demontează faptul că cineva din Craiova ar fi fost în stare să creeze o „regie“, după un meci în care Ştiinţa a avut de suferit. De altfel, GdS a condamnat arbitrajul părtinitor de la meciul cu Dinamo şi a tratat echipa cu blândeţe după înfrângerea din „Groapă“. Mai mult, faţă de alte publicaţii, GdS nu a făcut referire la faptul că Sorin Cîrţu, de la care Costea a „copiat“ gestul, a fost suspendat. Acest amănunt din comunicat a fost introdus eronat doar pentru a amplifica „trucajul“ în mintea unora care încă se lasă manevraţi de dragul mitului alb-albastru.
Din păcate însă, Ştiinţa a avut parte de evenimente mult mai grave, iar trucaje ar putea fi considerate mai degrabă preluarea echipei de Adrian Mititelu, promisiunile neonorate faţă de suporteri sau ratarea dubioasă a calificării în cupele europene.
În loc de performanţe, convocări la lot, entuziasm în tribune sau unitate pe fostul „Central“, astăzi, am ajuns să vorbim, incredibil, despre mutarea echipei la Severin. Măcar de-ar fi trucaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII