24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea şi Dinamo se bat în memorii

Universitatea şi Dinamo se bat în memorii

Craiova contestă dreptul lui Florin Prunea de a sta pe banca dinamoviştilor ca delegat, în timp ce bucureştenii iau atitudine, condamnând gestul lui Florin Costea de a-şi încrucişa mâinile pe teren.

Chiar dacă dinamoviştii au încercat să îl apere pe Augustus Constantin şi au văzut fault în atac la Florin Costea în momentul în care Moţi l-a trântit la pământ pe atacantul oltean, arbitrul din Ştefan cel Mare a recunoscut că a greşit. Augustus şi-a reproşat faptul că i-a dat credit arbitrului asistent de pe acea parte, care i-a strigat că Florin Costea a căzut singur. Suspendat din Liga I până la finalul sezonului, „centralul“ a anunţat că vrea să facă apel pentru sancţiunea primită, în timp ce Adrian Mititelu şi Cristi Borcea au continuat meciul la televizor. Universitatea contestă dreptul lui Florin Prunea de a sta ca delegat pe banca dinamoviştilor, considerând că este încă angajat al FRF. De partea cealaltă, oficialul dinamovist este convins că Ştiinţa nu va avea sorţi de izbândă şi nu va putea câştiga punctele la „masa verde“, chiar dacă va apela şi la forurile internaţionale. „Poţi să ne dai în judecată oriunde. La FIFA, la UEFA. Dar vezi că pentru asta trebuie să plăteşti. Adrian, cred că ne confundăm! La Bucureşti se dă ora exactă, nu la Craiova. Mergem acolo, la Geneva, împreună! Că, deh, suntem prieteni. Eşti invitatul meu la Nyon“, a spus Borcea la Digi Sport. Mititelu, care l-a ironizat pe oficialul dinamovist că s-a născut la Valea Boului, în Dolj, este convinsă că îi va taxa pe „câini“: „E o mare belea că domnul Prunea a stat pe bancă. Augustus a văzut că a fost penalti numai că n-a vrut să-l dea. Competenţa cazului Prunea nu este în România, ci la UEFA. Borcea nu are habar în ce rahat este băgat. Să nu mai vină cu demagogia lui comunistă, că nu mai ţine“.

Costea îşi freca mâinile de noroi?

Clubul Dinamo a contraatacat şi a anunţat că va depune memoriu împotriva jucătorului Florin Costea de la Universitatea, care şi-a încrucişat mâinile pe teren în zona încheieturilor, într-un gest cu subînţeles. Dinamoviştii susţin însă că nu arbitrul Augustus Constantin a fost cel vizat, ci Florin Prunea, delegatul clubului din Ştefan cel Mare, şi el anchetat în scandalul de corupţie din Liga I. „A fost un gest nesportiv şi, dacă nu l-am taxa, ar naşte altele şi mai urâte“, au anunţat roş-albii, conform GSP. Deşi fotografia cu Florin Costea a fost publicată în mai multe ziare din presa centrală, clubul Universitatea Craiova, de teama unei posibile suspendări a jucătorului, a emis ieri un comunicat în care, printre altele, susţinea că aceasta ar fi un trucaj. Într-o declaraţie apărută însă în Click, jucătorul Ştiinţei a vorbit despre gestul său, explicând: „Nu este adevărat. Am fost supărat că nu mi s-a acordat penalti, dar în nici un caz nu l-am trimis pe arbitru la puşcărie. Îmi frecam mâinile de noroi“. Confom aceleiaşi surse, şi tatăl arbitrului, Gheorghe Constantin, a vorbit despre gestul lui Costea, declarându-se foarte afectat: „Dacă are cineva ceva cu mine, să facă gestul spre mine, nu spre băiatul meu. E clar că la faza aceea a fost pe­­nalti, dar nu s-a judecat prestaţia lui în ansamblu“. Pe site-ul clubului Universitatea a fost postată însă ieri la prânz declaraţia lui Florin Costea, în care acesta neagă că ar fi făcut vreun gest nepotrivit: „Nu e adevărat! Cum să fac aşa ceva?! Am protestat pentru că a fost penalti clar, dar nu am făcut un astfel de gest! Nici faţă de domnul Prunea, nici faţă de domnul Constantin. Mai ales că domnul Constantin e vâlcean de-al meu. E o minciună care nu merită mai mult comentată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII