12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal pentru viaţă

Fotbal pentru viaţă

Hagi, Gică Popescu şi alţi foşti internaţionali ai României au strâns peste 1.000 de spectatori în Polivalenta din Târgu Jiu, dar şi 50.000 de lei pentru a salva viaţa micuţului gorjean Andrei Glăvan, diagnosticat cu tumoare cerebrală.

Neîncăpătoare pentru un asemenea eveniment, Sala Sporturilor din Târgu Jiu a explodat în momentul în care Hagi şi Gică Popescu şi-au făcut intrarea în teren împreună cu copilul din Cărbuneşti, care are nevoie de ajutor, Andrei Glăvan. Întâlnirea „Regelui“ cu copilul a fost emoţionantă, fostul mare fotbalist sărutându-i mâna micuţului şi încurajându-l să lupte pentru viaţă. Partida de old-boys dintre „Generaţia de Aur“ şi fostele glorii ale pandurilor a fost evenimentul central al acţiunii caritabile, prezenţa lui Hagi fiind marcată şi în aromână. Puţinii aromâni din Gorj au salutat prezenţa „Regelui“ în oraşul lui Brâncuşi, pe un banner plasat sub tabela de marcaj: „Pentru Gheorghe Hagi, aromânul cel mai ales dintre toţi, bucuria României, bine ai venit. Dumnezeu să fie cu tine! Aromânul nu piere. Cu dragoste aromânească din Gorj“. Alături de Hagi şi Gică Popescu pentru „Generaţia de Aur“ au evoluat Lung, Rotariu, Belodedici, Băban, Adi Ilie, Cîrţu, Gabi Popescu, Bătrânu, dar şi Anton Doboş, la prima apariţie pe teren după accidentul rutier din urmă cu un an şi cinci luni. De partea cealaltă, pentru Pandurii au jucat Hîrsu, Porojnicu, D. Mihuţ, Băluţă, Rădoi, Frimu, Andriucă, Gheorghe, N. Mihuţ, Şolea, Robert Niţă, Buia, Ciobotariu, Filip, Gaşpar, Găman şi Burlan. Foştii internaţionali s-au impus cu scorul de 5-4, Hagi, Adi Ilie, de două ori, Gabi Popescu şi Băban regăsindu-se pe lista marcatorilor, în timp ce pentru gorjeni au punctat Niţă, D. Mihuţ şi N. Mihuţ (2). A fost şi un moment hazliu în timpul jocului, când un manechin costumat în echipamentul pandurilor i-a arătat cartonaşul roşu lui Ion Crăciunescu, care se aşezase pe o bancă la marginea terenului. „Poate mă suspendă pe viaţă Mircea Sandu“, a glumit vâlceanul. În deschiderea acestui eveniment, Andra a susţinut un recital de circa 45 de minute, iar echipa de Liga I, Pandurii Târgu Jiu, şi-a prezentat lotul cu care va ataca returul acestui sezon.
 
Tricourile lui Hagi şi Popescu, cele mai scumpe

Tricourile foştilor internaţionali care au reprezentat „Generaţia de Aur“ la Târgu Jiu au fost scoase la licitaţie după meci, organizatorii reuşind să strângă circa 3.500 de euro, bani care îi vor reveni micuţului Andrei Glăvan. Cele mai râvnite tricouri au fost ale lui Hagi şi Gică Popescu, pentru care s-a plătit câte 3.000 de lei, primul fiind obţinut de preşedintele pandurilor, Marin Condescu, iar cel de-al doilea de Marius Benegui, patronul echipei de Liga a III-a, Ralbex Turcineşti. Marin Condescu a mai achiziţionat şi tricourile ultimilor doi tehnicieni de la Pandurii, Sorin Cîrţu şi Liviu Ciobotariu, precum şi pe cel al fostului arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, care şi-a licitat singur întreg echipamentul de joc, inclusiv prosopul, reuşind să obţină 2.300 de lei. De remarcat că şeful pandurilor a scos mai mulţi bani din buzunar pentru tricoul lui Cîrţu, 1.200 de lei decât pentru cel al lui Ciobotariu, 1.000 de lei. Condescu a fost, de altfel, cel mai activ cumpărător plecând acasă cu tricourile lui Hagi, Cîrţu, Ciobotariu şi Crăciunescu pentru care a plătit 7.500 de lei. „Toate tricourile puse în vânzare sunt scumpe pentru că ele vor contribui la ajutorarea acestui copil“, a comentat Condescu. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi-a adjudecat tricoul lui Belodedici pentru suma de 1.000 lei. Pe lângă tricourile scoase la licitaţie, Gică Hagi şi Gică Popescu au donat câte o mie de euro iar fotbaliştii de la Pandurii Târgu Jiu au contribuit şi ei cu 5.000 lei. Şi spectatorii prezenţi în sală au donat diferite sume de bani pentru acest caz, conducerea clubului Pandurii estimând că suma totală strânsă se ridică la 50.000 de lei. În plus, faţă de aceşti bani, compania Blue Air, partener al evenimentului de la Târgu Jiu, a donat 5.000 de euro în speranţa că micuţul gorjean va ieşi învingător din lupta cu boala.

 Acţiune reuşită

Preşedintele clubului Pandurii a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au răspuns invitaţiei de a salva viaţa micuţului gorjean Andrei Glăvan, diagnosticat cu tumoare cerebrală. „Orice acţiune pe care o faci pentru salvarea unei vieţi e reuşită. Ne-a ajutat presa care a popularizat foarte mult acest eveniment, publicul şi jucătorii care au răspuns acestei iniţiative fără de care nu ar fi putut să aibă loc. Marii jucători au demonstrat că dincolo de valoarea lor fotbalistică au şi o valoare morală foarte mare. Şi toţi cei care au venit împreună cu Hagi şi Gică Popescu merită tot respectul şi le mulţumesc, inclusiv celor de la Pandurii“, a spus Condescu. Şi Gică Hagi s-a simţit bine pentru olteni, mai ales că a avut din nou prilejul să îmbrace tricoul naţionalei, chiar dacă într-un meci caritabil. „Ne-am simţit bine aici, la Târgu Jiu. Publicul a fost frumos şi e important să ne mai vedem din când în când şi să ne mai mişcăm. E bine să îmbraci din nou tricoul echipei naţionale. Întotdeauna m-am simţit bine chiar dacă acum a fost vorba despre un meci caritabil. Sper să organizăm mai des astfel de evenimente“, a declarat Hagi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII