16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina a pierdut fără Mutu

Fiorentina a pierdut fără Mutu

La gruparea din Florenţa se simte din plin absenţa atacantului român, Roma impunându-se în faţa grupării „viola“ chiar pe stadionul Artemio Franchi.

Fiorentina a pierdut cu 1-0 partida cu AS Roma, disputată duminică seară, pe teren propriu, în etapa a 23-a a campionatului Italiei. Unicul gol al meciului disputat pe stadionul „Artemio Franchi“ a fost marcat de muntenegreanul Mirko Vucinic în minutul 82. Acesta a fost al doilea meci în campionat jucat de gruparea „viola“ de când jucătorul cel mai important al ei, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv la un control antidoping, în precedentul Fiorentina remizând, scor 2-2, la Cagliari. La Roma, portarul Bogdan Lobonţ nu a fost nici rezervă. Antrenorul Cesare Prandelli l-a folosit în locul lui Mutu pe Jovetic, care a fost foarte activ, dar deloc eficient în faţa porţii. Fiorentina are 32 de puncte şi a coborât pe locul 11 în clasament.
În altă partidă, Lazio – Catania, încheiată cu scorul de 0-1, fundaşul român Ştefan Radu a fost integralist şi a primit un cartonaş galben în minutul 86. Pentru prestaţia sa, apărătorul român, folosit la acest meci pe banda stângă, a fost notat cu 5,5 de agenţia Datasport, care a scris despre el următoarele: „A blocat bine toate atacurile sicilienilor în prima repriză, dar în a doua a comis câteva erori care puteau să-l coste scump“.

Codrea a fost ineficient

Mijlocaşul român Paul Codrea, care a fost integralist în meciul pierdut de Siena, pe teren propriu, scor 1-2, cu Sampdoria, nu a fost, în opinia presei italiene, suficient de eficient la închidere. „Codrea nu a fost destul de eficient la închidere, dar cu siguranţă s-a evidenţiat mai mult în faza de construţie“, notează agenţia Datasport. Sursa citată i-a acordat internaţionalului român nota 6 pentru jocul prestat duminică.
Aceeaşi notă a primit-o Codrea şi din partea site-ului
tuttomercatoweb.com, care scris că jucătorul român a făcut o treabă destul de bună în faţa apărării gazdelor. „Codrea a făcut o treabă destul de bună în faţa apărării şi la construcţie“, a specificat site-ul italian. În schimb, site-ul blitzquotidiano.it a apreciat jocul practicat de Codrea cu nota 5, plasându-l printre cei mai slabi jucători ai gazdelor în această dispută alături de Curci, Jajalo, Cribari şi Pratali.
De asemenea, site-ul calciotostano.it a menţionat că jucătorul român a fost „ca o fantomă la mijlocul terenului“ în meciul de duminică, şi l-a notat pe fotbalistul român cu nota 4,5.

Campionatul Italiei, etapa a 23-a
Rezultatele înregistrate în Serie A:
Palermo – Parma 2-1, Livorno – Juventus 1-1, Inter – Cagliari 3-0, Bologna – Milan 0-0, Udinese – Napoli 3-1, Siena – Sampdoria 1-2, Atalanta – Bari 1-0, Genoa – Chievo 1-0, Lazio – Catania 0-1, Fiorentina – AS Roma 0-1. Clasament: 1. Inter 52 puncte; 2. AS Roma 44 p.; 3. Milan 42p.; 4. Napoli 38p,; 5. Palermo 37p.; 6. Sampdoria 36 p.; 7. Juventus 35p; 8. Genoa 35p.; 9. Cagliari 32p.; 10. Bari 32p.; 11. Fiorentina 31p.; 12. Parma 29 p.; 13. Chievo 29 p.; 14. Bologna 25p.; 15. Udinese 24p.; 16. Livorno 23 p.; 17. Catania 23 p.; 18. Lazio 22p.; 19. Atalanta Bergamo 20 p.; 20. Siena 13 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII