11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal de coşmar pentru gorjeni

Final de coşmar pentru gorjeni

Pandurii Târgu Jiu şi-a încheiat cantonamentul din Antalya cu o înfrângere, dar şi cu trei jucători accidentaţi, Martinovic, Murgan şi Tremonti acuzând probleme medicale minore.

Vremea a fost neprietenoasă cu pandurii în ultima zi a stagiului din Antalya, antrenorul Liviu Ciobotariu fiind obligat să anuleze şedinţa de pregătire de dimineaţă din cauza furtunii, dar şi România îi aşteaptă pe gorjeni cu zăpadă şi viscol. Pandurii Târgu Jiu a încheiat ieri cantonamentul din Turcia, iar Ciobotariu le-a oferit elevilor săi două zile libere, urmând ca echipa să se reunească joi la Târgu Jiu. Şi amicalul cu Gloria Buzău, programat sâmbătă, este sub semnul incertitudinii din cauza vremii. „Municipalul“, ca şi celelalte două terenuri de pregătire erau acoperite ieri de un strat de circa 15 centimetri de zăpadă, fiind impracticabile. „Marţi şi miercuri au liber băieţii, iar joi ne vedem la antrenament. Dacă vremea e urâtă, nu o să mai jucăm amicalul“, a spus Ciobotariu. Acesta nu agreează amânarea returului cu o săptămână deoarece se pierde din acumulările făcute în Turcia. „Nu ar fi binevenită o amânare. Dacă în ţară va ninge în continuare, degeaba mergem, că o să pierdem tot ce am acumulat“, a declarat antrenorul pandurilor.

Stagiu reuşit,
per ansamblu

Pandurii a susţinut în cele două săptămâni petrecute în Antalya şase jocuri de verificare: 0-1 cu Amkar Perm (Rusia), 0-0 cu SV Ried (Austria), 3-1 cu FC Zhetysu Taldykorgan (Kahzastan), 1-1 cu NK Rudar Pljevlja (Muntenegru), 2-1 cu NK Varteks (Croaţia) şi 0-2 cu Piast Gliwice (Polonia), însă numai ultimele cinci au fost luate în calcul de Ciobotariu.
„Am jucat cinci jocuri amicale. Primul a fost făcut în ideea de a vedea unii jucători“, a explicat tehnicianul. Chiar dacă a încheiat stagiul din Turcia cu o înfrângere, 0-2 cu Piast Gliwice, Ciobotariu s-a declarat satisfăcut de pregătirea făcută în Antalya, singura dezamăgire fiind legată de accidentările suferite de Martinovic, Murgan şi Tremonti în ultimele zile. „Înfrângerea cu Gliwice nu m-a afectat foarte tare pentru că a venit în ultima zi, pe greşelile unor jucători fără experienţă. Ce îmi pare rău la acest amical este faptul că am ieşit cu doi jucători accidentaţi, mă refer la Murgan şi Thiago, jucători importanţi pentru echipa noastră. S-a văzut o stare de oboseală, dar nu avem nici o scuză. De fapt, nici nu m-a interesat rezultatul. Am folosit jucători cu mai puţină experienţă, care au nevoie de jocuri, şi aici mă refer la cuplul de fundaşi centrali Tătaru – Rada. Sunt jucători de perspectivă, tineri, foarte buni, însă au nevoie de jocuri. A fost un stagiu reuşit. Îmi pare rău că au apărut accidentările. Mai este Martinovic, care are nişte leziuni pe aductor, nu l-am lăsat să facă antrenament“, a declarat Ciobotariu. Novak Martinovic a suferit o accidentare în penultimul joc, fundaşului sârb fiindu-i recomandate cinci zile de repaos. „Nu cred că e o problemă mare. Încă mă doare piciorul şi nu vreau să risc o accidentare mai gravă. Medicul mi-a recomandat cinci zile de pauză. După ce vom reveni la Târgu Jiu, voi reîncepe antrenamentele“, a spus Martinovic.

Ciobi, dezamăgit de unii jucători

Liviu Ciobotariu şi-a făcut o părere despre potenţialul fiecărui jucător, unii nereuşind să se ridice la pretenţiile tehnicianului. „Am făcut evaluarea fiecărui jucător. Dacă unii au confirmat, de la alţii mă aşteptam la mai mult. În ultima zi de cantonament toată lumea e cu gândul acasă. Am stat două săptămâni plecaţi, plus o săptămână la Rânca, trei săptămâni, dar cantonamentul este pozitiv din toate punctele de vedere. Tactic, s-a lucrat foarte mult pe teren, am avut şi discuţii cu jucătorii şi cred că au înţeles ce vreau. Acum o să-mi fie mai uşor pentru că s-au familiarizat cu pretenţiile mele“, a declarat Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS