27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergie de-o repriză

Energie de-o repriză

Echipa masculină de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu merge din eşec în eşec în retur, iar lucrurile nu par să se schimbe în bine, gândindu-ne că următoarea „haltă“ spre cupele europene este la Bacău. Gorjenii, fără golgheterul Gabriel Florea, s-au „cârpit“ în prima parte şi au intrat cu un avantaj minim la cabine, însă în partea a doua au căzut inexplicabil, reuşind doar cinci goluri, record negativ, greu de egalat. UCM Reşiţa a condus până în minutul 8, când gazdele au întors rezultatul, scor 4-3. Cu Humberto pe extrema stângă şi cu Enache centru, Energia şi-a surprins adversarul şi s-a distanţat la două goluri în două rânduri, 9-7 (‘21) şi 11-9 (‘26). Ajutaţi discret de arbitri, reşiţenii au intrat la cabine cu un singur gol deficit, scor 13-12. Antrenorul oaspeţilor, Aihan Omer, a observat că Energia nu este periculoasă pe extreme, a „betonat“ centrul apărării cu un 4-2 agresiv şi i-a lăsat pe Apolzan şi Humberto la mâna lui Damjanovic. Veteranul portar al Reşiţei a „închis“ poarta, fiind bătut doar de cinci ori în 30 de minute. Antrenorul Energiei, Vasile Stângă, a mizat în acest meci pe Dragomir, Ciobanu – Păiuş, Truică, V. Popescu, Kapular (1 gol), Apolzan (6), Criciotoiu (2), Enache (1), Filip, Kukrika (1), Simovic (2), Humberto (4), Giotoiu (1). De partea cealaltă, Aihan Omer i-a utilizat pe Damjanovic, Antonaru – Vulpe, Butulja, Pârvan (1), Tucanu, Rohozneanu (1), Pârâianu (2), Petrea (5), Pancu (1), Irimescu (8), Ciubotariu (1), Fenici (4), Grozăvescu.

„Trebuie să mai învăţăm handbal“

Energia a pierdut şi cel de-al doilea joc din acest an, dar, deocamdată, înfrângerile nu pun în pericol îndeplinirea obiectivului, calificarea în cupele europene. „Sper să ne revenim cât mai repede. Simovic este greoi, nu s-a adaptat jocului, e venit de câteva zile la echipă. Din păcate nu merge atacul. Trebuie să ne antrenăm mai mult, aşa trebuie să ieşim din pasa asta. Deocamdată, unii nu au confirmat. Îi dau credit în continuare lui Filip, dar nu mai este ce a fost. S-a văzut lipsa lui Florea, care marchează opt goluri pe meci. Interi se zice că avem, dar nu avem. La o apărare avansată nu ştiu să reacţioneze, nu ştiu să facă unu contra unu, să facă un bloc-plecare, să joace prin spatele adversarului. Încă trebuie să învăţăm handbal“, a spus Stângă. „Reşiţa are jucători inteligenţi, cu mare experienţă. Au ştiut să profite de orice greşeală a noastră, s-au apărat foarte bine şi au făcut o a doua repriză foarte bună. Obiectivul se poate realiza“, a completat Vasile Stângă.
Din cauza vremii nefavorabile şi a drumurilor impracticabile, Energia a solicitat FRH amânarea cu o săptămână a meciului din deplasare cu Ştiinţa Bacău, programat mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS