17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea a luat avans

CS Universitatea a luat avans

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova sunt tot mai aproape de turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, după ce au învins, duminică, pe teren propriu, HC Delignit Mehedinţi, ocupanta locului doi în seria C a Diviziei A, cu scorul de 35-30 (15-18), în primul meci oficial din 2010.
În urma acestui succes, al 13-lea din tot atâtea partide, handbaliştii din Bănie antrenaţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, lideri în serie, au luat un avans de opt puncte faţă de severineni. Antrenorul secund al craiovenilor, Cătălin Popescu, a vorbit despre partida cu HC Delignit Mehedinţi: „A fost un meci echilibrat. În prima repriză, pe fondul unui joc mai slab al echipei noastre, cauzat şi de absenţa a doi titulari, echipa din Severin a condus cu trei goluri la pauză. În primele trei minute ale reprizei secunde, am reuşit să marcăm patru goluri, fără să primim vreunul. Din acel moment, o dată cu trecerea minutelor, victoria a fost din ce în ce mai clară. La un moment dat, aveam chiar un avans de opt goluri. Pe final, când deja aveam victoria asigurată, a apărut o uşoară relaxare în apărare, fapt care le-a permis oaspeţilor să reducă diferenţa la cinci goluri“. La CS Universitatea au evoluat: Bistrian, Trancă (portari), Pavel (9 goluri), Târnă (8), Ruseanu (6), Şerban (5), Roaua (3), Bârlogeanu (2), Cordescu, Arsene (1). Au mai jucat: Mărgineanu, Niţu, Avram şi Dodon. Mincan a lipsit, aflându-se în perioada de refacere după o accidentare.

„Dacă promovăm
vin şi sponsori“

Prezent la meci, Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a recunoscut că a avut emoţii în prima repriză: „Am avut emoţii în prima parte, dar în repriza secundă băieţii au jucat bine. Nou-venitul Avram, de la Arad, este un jucător care s-a acomodat foarte bine şi ne poate ajuta“. Fostul fotbalist a spus că a reuşit să aducă lângă echipă un sponsor important şi crede că, dacă craiovenii vor promova, vor mai apărea şi alţi sponsori: „Acum, că avem un avans de opt puncte, deja ne gândim la turneul de baraj. Important este să ajungem în Liga Naţională şi cred că vor veni lângă noi mai mulţi oameni cu bani“. Badea a afirmat că, în cazul unei promovări, prioritate vor avea jucătorii din actualul lot: „Încercăm să păstrăm actualii jucători, cei care au dus greul. Sunt foarte mulţi craioveni, iar politica clubului este să promoveze copiii craiovenilor. Este mult mai ieftin şi, în plus, nu ne permitem să achiziţionăm jucători cărora să le dăm salarii mari, cum se întâmplă la Sport Club Municipal Craiova, spre exemplu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII