14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStancu şi Pascu mizează pe aportul publicului

Stancu şi Pascu mizează pe aportul publicului

Echipele de volei de la SCM-U Craiova vor primi mâine vizita unor adversari redutabili, Constanţa (feminin) şi Baia Mare (masculin), iar antrenorii craioveni Petrică Stancu şi Dan Pascu cheamă publicul la sală pentru a-şi susţine favoriţii.

Iubitorii voleiului din Craiova îşi pot vedea mâine la lucru echipele favorite, ambele formaţii de la SCM-U Craiova urmând să evolueze în această rundă pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Primii vor avea meci băieţii, de la ora 12.00, în compania echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare (locul 3), iar de la ora 16.00 voleibalistele craiovene vor înfrunta vicecampioana din sezonul trecut, VC 2004 Tomis Constanţa.
Având în vedere valoarea adversarilor, antrenorii celor două echipe craiovene, Petrică Stancu (feminin) şi Dan Pascu (masculin) au făcut un apel la publicul craiovean şi îşi doresc cât mai mulţi spectatori, care să poarte echipele favorite spre victorie. „Aşteptăm publicul la sală, pentru că vor avea parte de un adevărat spectacol sportiv. Prima dată vor juca voleibaliştii, cu Baia Mare, apoi noi cu fetele de la Constanţa, iar seara va fi încheiată de un atractiv joc de baschet masculin, în care SCM-U Craiova va înfrunta Sibiul“, a spus Petrică Stancu, antrenorul echipei feminine de volei din Bănie.
VC 2004 Tomis Constanţa, vicecampioană în sezonul trecut, ocupă în prezent locul secund în Divizia A1, cu 13 victorii şi doar două înfrângeri, la două puncte în spatele campioanei CSU Metal Galaţi, dar constănţencele au un meci mai puţin disputat. De altfel, cele două echipe au şanse mari să-şi dispute titlul anul acesta. „Cred că întâlnim cea mai în formă echipă a campionatului în acest moment. Constanţa vizează câştigarea campionatului în acest an, fiind în luptă directă cu formaţia din Galaţi. Partida Craiova – Constanţa de mâine va fi derbiul acestei etape. Pentru noi este un test mai mult decât necesar pentru a vedea la ce nivel ne aflăm. Pornim în acest joc cu gândul la victorie“, a completat Petrică Stancu. Voleibalistele oltene se află pe poziţia a şasea în clasament şi au ca obiectiv locul cinci, ultimul calificant într-o cupă europeană.

Băieţii speră la locul opt

Şi Dan Pascu, antrenorul voleibaliştilor craioveni, îşi doreşte o sală plină la meciul echipei sale: „Aşteptăm ca publicul să fie alături de noi pentru că s-a văzut că la Craiova echipele joacă şi cu sufletul, iar aportul publicului este semnificativ“.
Jucătorii craioveni vin după o victorie de moral, obţinută pe terenul echipei Dinamo Bucureşti, şi chiar dacă echipa din Baia Mare ocupă locul trei în clasament, oltenii îşi pun speranţe mari în jocul de mâine: „Venim după o victorie frumoasă cu Dinamo, un meci în care băieţii au arătat că formează un grup unit şi valoros. În mod normal, trebuie să demonstrăm în jocul cu Baia Mare că acest început bun de retur nu este întâmplător, ci este rodul muncii întregii echipe. Noi nu ne gândim decât la victorie şi un succes sâmbătă (mâine – n.r.) ne face să ne gândim din nou la şansele pe care le avem să încheiem sezonul regulat pe poziţia a opta“, a mai spus Pascu. Băieţii de la SCM-U Craiova, nou-promovaţi în Divizia A1, ocupă locul 10 în clasament după 15 etape disputate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU