11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tot cu defensiva beton?

Pandurii, tot cu defensiva beton?

Liviu Ciobotariu va miza în retur pe acelaşi cvintet defensiv ca în tur, tehnicianul neavând motive să schimbe ceva, mai ales că Pandurii deţine a şasea apărare din Liga I, la jumătatea sezonului 2009-2010.

Pandurii Târgu Jiu a încasat 17 goluri în turul acestei ediţii a campionatului şi ocupă locul şase într-un clasament neoficial al defensivelor din Liga I, după candidatele la cupele europene: CFR Cluj, 10 goluri, FC Braşov, 11 goluri, FC Timişoara şi Dinamo, câte 12, Unirea Urziceni, 13, şi Steaua, 14 goluri primite. Defensiva STAS a pandurilor în tur, Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso, are puţine şanse să fie modificată în partea a doua dacă nu apar evenimente de forţă majoră. Pandurii nici nu a investit în pauza competiţională pentru a întări posturile respective, preferând să dubleze aceşti jucători cu tineri din propria pepinieră. Cea mai echilibrată bătălie pentru postul de titular se dă între cei doi portari, Stanca şi Mingote, primul apărând în tur 900 de minute, iar cel de-al doilea, 630 de minute. Pentru postul de fundaş dreapta, Popete este favoritul lui Ciobotariu, însă gorjeanul ratează debutul returului, fiind suspendat cu Astra. Rusu şi Ghindeanu sunt opţiuni secundare, deşi cel din urmă a făcut meciuri bune în mandatul lui Cîrţu. „Rusu este o soluţie de avarie pentru postul de fundaş dreapta. Ar mai fi Ghindeanu, care poate evolua foarte bine pe postul de fundaş dreapta“, a spus Ciobotariu. Cuplul de fundaşi centrali Martinovic – Chibulcutean este indestructibil, concurenţii celor doi titulari, tinerii Rada şi Tătaru, fiind doar „jucători de perspectivă“. „M-a bucurat foarte mult randamentul bun al jucătorilor tineri, mă refer la Tătaru şi Rada în primul rând. Au avut o evoluţie bună şi constantă pentru doi tineri care nu ştiu dacă au mai jucat vreodată un meci cu un adversar de valoare, chiar şi amical fiind. Mi-au confirmat că mă pot baza pe ei şi la meciuri oficiale, în orice moment. Însă, ei sunt la început, sunt jucători de perspectivă pe care îi avem în curtea noastră, a Pandurilor. Şi, cu siguranţă, bat la porţile echipei mari şi îi aştept să dea randament şi chiar să intre în primul unsprezece“, a spus antrenorul Liviu Ciobotariu pentru site-ul oficial al clubului. În tur, Martinovic a evoluat 1.350 de minute, iar Chibulcutean a fost integralist, cu 1.530 de minute. Cardoso şi Grecu sunt candidaţii pentru postul de fundaş stânga, brazilianul fiind favorit măcar prin prisma minutelor jucate în tur, 1.440, faţă de Grecu, cu 922, dar adunate pe postul de mijlocaş stânga. Deşi şi-a făcut o idee de cum va arăta primul unsprezece, Ciobotariu lasă deschisă lupta pentru cele 11 locuri de titular. „Mi-am făcut o idee despre cum va arăta primul unsprezece, dar mai sunt două jocuri aici şi, în funcţie de ceea ce vor arăta la aceste meciuri se pot regăsi la startul campionatului în primul unsprezece. Mai au şanse pentru că le voi da posibilitatea tuturor să joace încă 90 de minute“, a spus Ciobotariu.

Pandurii, din nou
pe „sticlă“

Pandurii Târgu Jiu susţine astăzi, de la ora 14.30, cel de-al patrulea amical al stagiului din Antalya, cu NK Varteks, locul 11 în prima ligă a Croaţiei, joc transmis în direct de postul GSP TV. Antrenorul grupării gorjene va renunţa să ruleze câte o formulă de echipă în fiecare repriză, ca în amicalele precedente. „De acum înainte se va vedea o echipă în care fiecare va evolua câte 90 de minute. Sper să nu apară probleme medicale“, a spus Ciobotariu. Tehnicianul susţine că a fost dezamăgit de unii jucători, însă le oferă acestora circumstanţe atenuante: „Au fost jucători de la care aşteptam  mai mult. N-au realizat ceea ce mă aşteptam, dar pot avea circumstanţe şi e prematur să mă pronunţ acum. După zece zile de când suntem aici s-a acumulat o stare de oboseală. Am avut două antrenamente pe zi şi, normal, unii dintre ei sunt mai obosiţi, iar eu înţeleg asta. Dar mai avem două jocuri aici şi le voi da posibilitatea să evolueze fiecare câte 90 de minute, pentru că până acum au jucat doar câte 45. La final voi trage linie şi voi evalua evoluţia fiecăruia“, a mai afirmat Ciobotariu pentru www.pandurii-tg-jiu.ro.

Investiţiile depind
de debutul returului

Clubul Pandurii Târgu Jiu a plănuit ca la finalul acestui sezon să demareze modernizarea stadionului „Municipal“, principala investiţie fiind schimbarea suprafeţei de joc. Lucrările vor începe când echipa va fi sigură de prezenţa în Liga I şi în sezonul viitor. „Ne dorim să avem un start bun de retur pentru că avem de lucru la stadion. Ne-am planificat ca la începutul lunii mai să ne apucăm de modernizarea suprafeţei de joc, iar pentru asta avem nevoie de un început bun de retur. Ne gândim să începem cu o victorie cu Astra şi după cinci etape să acumulăm 12 puncte“, a declarat vicepreşedintele Viorel Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS