11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWeekend cu două amicale pentru Universitatea

Weekend cu două amicale pentru Universitatea

După zile cu ploi şi vânt, alb-albaştrii intră la „recuperări“, antrenorul Mark Wotte programându-le două partide de verificare.

Ploaia care a căzut în ultimele zile în Antalya a dat peste cap programul alcătuit de tehnicianul Mark Wotte. În loc de antrenamente tehnico-tactice sau de amicale, olandezul a fost nevoit să-şi alerge elevii pe plajă, pentru ca mai apoi să-i menajeze, trimiţându-i la piscină sau să joace tenis de masă. Aşa s-a întâmplat joi, când alb-albaştrii ar fi trebuit de fapt să dispute primul amical din Antalya, împotriva celor de la Shakhter Karaganda. În locul testului cu kazacii, oltenii au încins câteva meciuri de ping-pong, iar câţiva s-au întrecut la înot. Mark Wotte speră că va recupera timpul pierdut în cele două zile de weekend, sâmbătă şi duminică stabilind ca echipa sa să susţină două meciuri de verificare, cu naţionala olimpică a Coreei de Nord, respectiv echipa a doua a clubului Zenit Sankt Petersburg. După ce, joi, jucătorii au apărut la sala de forţă în tricouri cu mesajul „50% cu mama, 50% cu tata, 100% cu Universitatea“, tatăl lui Florin Costea a glumit pe seama gestului fiului său. „Dacă Florin iubeşte mai mult Universitatea decât pe taică-su, atunci să-i transmiteţi că nu-l mai primesc acasă. Glumesc, desigur, bine măcar că împreună cu nevasta facem şi noi sută la sută în «sondaj», la fel ca şi Craiova“, a comentat Costea senior pe GSP. Aceeaşi sursă anunţă că Universitatea Craiova a ajuns la o înţelegere cu CSM Râmnicu Vâlcea (Liga a II-a) în ceea ce priveşte procentul de 25% atribuit grupării din Zăvoi la un eventual transfer. Adrian Mititelu s-a angajat să plătească în schimbul procentului suma de 500.000 de euro, în trei tranşe. Ştirea a fost confirmată de Florin Verigeanu, managerul clubului vâlcean, care a spus: „E adevărat, ne-am înţeles cu cei de la Universitatea, zilele viitoare urmează să ne întâlnim şi să semnăm actele“. Rămâne de văzut dacă tranzacţia a fost urgentată pentru că CSM Vâlcea are nevoie de bani pentru a supravieţui sau şi pentru că se pregăteşte plecarea „Diamantului“ din Bănie.

Suporterii protestează

În timp ce echipa se antrenează în Turcia, facţiunea „Sezione Ultra“ a protestat vineri faţă de situaţia de la Universitatea şi a cerut încetarea conflictului, spre binele echipei, şi stabilirea priorităţilor pentru perioada următoare. „Noi, suporterii devotaţi numai Universităţii Craiova, cerem cu fermitate întronarea stării de NORMALITATE în viaţa echipei noastre iubite. Destul cu nebunia parcă fără de sfârşit! Fiecare dintre noi să-şi facă datoria“, au solicitat fanii alb-albaştri. Aceştia îi cer patronului Adrian Mititelu „să devină un manager şi finanţator respectabil, fără nici un fel de implicare în politica mizerabilă de pe plaiuri mioritice, să-şi plătească datoriile minim necesare către bugetul statului, că oricum nu sunt foarte mari pentru un milionar adevărat, şi să realizeze odată construcţia unei echipe solide, aşa cum promite de cinci ani! Dacă nu poate sau nu are finanţare, măcar să o recunoască public, să ştim deschis adevărul. Ar fi un pas înainte, o chestiune de onoare“. În ceea ce-l priveşte pe primarul Antonie Solomon, în protestul fanilor se scrie: „Nu îi cere nimeni să arunce cu banii publici pe fereastră, dar o mai mare grijă faţă de cea mai de succes marcă a întregului judeţ Dolj, UNIVERSITATEA CRAIOVA, este o  obligaţie morală! (…) Şi dacă tot vrea să dea bani pentru echipă, să o facă în proiecte concrete (repararea scaunelor, a tribunelor, a căilor de acces şi a tabelei de pe legendarul „Ion Oblemenco“), nu prin transfer direct către clubul administrat netransparent, din păcate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII