12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTamaş prinde aripi la WBA

Tamaş prinde aripi la WBA

Fundaşul român a fost desemnat de presa britanică printre cei mai buni jucători ai partidei pe care formaţia sa a încheiat-o la egalitate cu Newcastle United.

Fundaşul central român al echipei West Bromwich Albion, Gabriel Tamaş, a fost titular în partida pe care formaţia sa a încheiat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2 (1-1), în compania liderei Newcastle United, într-un meci contând pentru etapa a 26-a a Ligii a II-a engleze. Tamaş a primit un cartonaş galben în minutul 18 al partidei, jurnaliştii britanici notând că duelul „de inteligenţă şi forţă“ dintre fundaşul român şi atacantul nigerian al celor de la Newscastle, Foluwashola Ameobi, s-a soldat până la urmă cu un avertisment pentru fostul dinamovist. Tamaş l-a oprit dintr-o acţiune periculoasă, în prima repriză, şi pe celălalt atacant al echipei Newcastle, Peter Lovenkrands, iar în finalul primei reprize a avut o bună ocazie de a marca, şutând violent de la 35 de metri, dar portarul Harper a respins balonul peste poartă.
West Bromwich ocupă poziţia a treia în clasamentul Championship, cu 46 de puncte acumulate după 25 de partide disputate.

Note mari pentru fundaşul român

Gabriel Tamaş a fost desemnat de presa britanică printre cei mai buni jucători ai partidei pe care formaţia sa a încheiat-o la egalitate cu Newcastle United. Cotidianul Birmingham Mail i-a acordat lui Tamaş nota 8 pentru prestaţia sa, aceeaşi notă fiind primită şi de mijlocaşul Mulumbu şi de atacantul Bednar. Cel mai bun jucător al formaţiei pregătite de italianul Roberto di Mateo a fost considerat mijlocaşul dreapta Dorrans, care a primit nota 9.
„Tamaş s-a duelat cu Ameobi, fundaşul român primind şi un cartonaş galben în minutul 18. Tamaş a fost norocos scăpând fără avertisment după două tacklinguri făcute din spate“, a notat Birmingham Mail.
Site-ul chroniclelive.co.uk a scris că Tamaş a avut noroc că arbitrul Taylor nu a acordat lovitură de pedeapsă în prelungirile partidei după ce l-a împiedicat pe mijlocaşul Gutierrez să ajungă la o minge în urma unei lovituri de colţ.

Tamaş: Parcă sunt de-o viaţă la WBA

Fundaşul român susţine că s-a integrat perfect la WBA, unde a fost primit cu braţele deschise atât de conducători, cât şi de jucători.
„Am crescut atât ca jucător, cât şi ca om. Am trecut pe la o mulţime de cluburi, dar întotdeauna ceva lipsea, era mereu un lucru care nu îmi plăcea. Fotbalul este foarte important în Anglia. Când am venit la West Bromich Albion, m-am simţit de parcă aş fi fost de o viaţă aici. Jucători, toţi din staff-ul acestui club s-au purtat bine cu mine. Nu am avut acest sentiment pe unde am mai fost. Îmi place la acest club, iar fanii vor vedea mai multe de la mine cu cât voi juca mai mult“, a completat Tamaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS