7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStângă vrea să rămână la Energia

Stângă vrea să rămână la Energia

Selecţionerul naţionalei de handbal masculin a României, Vasile Stângă, nu va renunţa la banca tehnică a echipei de club Energia Pandurii Târgu Jiu la finalul acestui sezon, aşa cum anunţase. Stângă îşi va prelungi la vară contractul cu Energia Pandurii dacă va îndeplini obiectivul acestui sezon, calificarea în cupele europene.  „Voi continua şi din vară munca începută la Târgu Jiu. Ce să fac dacă Federaţia nu are bani? Pentru echipa naţională nu sunt decât două acţiuni pe an, aşa că am destul timp pentru echipa de club. Acum l-am înţeles şi eu pe Aihan Omer“, a spus Stângă.

Îi bagă în şedinţă pe antrenorii din Liga Naţională

Nemulţumit de modul cum s-au prezentat jucătorii la turneul de calificare din Finlanda, Vasile Stângă le recomandă tehnicienilor din Liga Naţională să pună accent mai mare pe pregătirea fizică. „O să am o discuţie cu antrenorii din prima ligă, cărora le cer ca jucătorii să vină pregătiţi fizic de la echipele de club că în teren îi asamblez eu. O să fac cu prima ocazie şi testul Cooper pentru că de aia luăm goluri pe contraatac. Echipa de club trebuie să facă pregătire fizică, să facă atletism pe stadion o zi pe săptămână“, a afirmat selecţionerul. Stângă a anunţat că renunţă la Irimescu, dorindu-şi un pivot puternic, şi că are în vedere şi patru jucători de la Energia: Florea, Filip, Giotoiu şi Dragomir. „Florea şi Dragomir au avut ghinion pentru că erau în vacanţă şi lotul era deja reunit, altfel i-aş fi adus la lot pentru turneul din Finlanda. Pe Irimescu nu ştiu dacă îl voi mai chema, nu mai merge cu jucători micuţi pe pivot, de asta l-am preferat pe Stamate. Pe Filip vreau să-l revitalizez pentru că acolo, pe inter stânga, mă bazez doar pe Şania. Şi Giotoiu, dacă va munci, are şanse să ajungă la lot, aşa cum are fiecare jucător din Liga Naţională“, a mai afirmat Stângă.
Revenit la Energia Pandurii, Vasile Stângă s-a declarat mulţumit de nivelul pregătirii fizice pe care l-au atins elevii săi. „Energia e bine. Sunt pregătiţi fizic. I-am luat la nişte sprinturi şi nu au gâfâit. Handbalul actual se joacă pe forţă, pe alergătură“,  a încheiat tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU