11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIordănescu, în top

Iordănescu, în top

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu, ocupă locul 65, cu şapte puncte, în clasamentul antrenorilor, din 1996 până în prezent, publicat ieri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Iordănescu se află la egalitate cu italienii Dino Zoff şi Roberto Mancini.
Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se află pe locul 76, cu şase puncte, la egalitate cu brazilienii Antonio Lopes dos Santos şi „Zico“. Fostul selecţioner al reprezentativei României, Victor Piţurcă, ocupă locul 120, cu un punct, la egalitate cu irakianul Adnan Hamad Majeed, cu italienii Alberto Malesani şi Cesare Maldini.
Prima poziţie în această ierarhie este ocupată de scoţianul Alexander Ferguson, cu 87 de puncte, urmat de italianul Marcello Lippi şi de francezul Arsene Wenger, ambii cu câte 58 de puncte.
Pe locurile următoare se situează olandezul Guus Hiddink, cu 51 de puncte, portughezul Jose Mario dos Santos Mourinho Felix, cu 48 de puncte, germanul Ottmar Hitzfeld, cu 43 de puncte, argentinianul Marcelo Alberto Bielsa şi suedezul Sven-Goran Eriksson, ambii cu câte 41 de puncte, brazilianul Luiz Felipe Scolari, cu 38 de puncte, şi olandezul Franklin Rijkaard, cu 34 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS