22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, cu mingea printre nămeţi

Gorjenii, cu mingea printre nămeţi

Pandurii au avut parte şi de minge în cantonamentul montan de la Rânca, tehnicianul Liviu Ciobotariu programând şi o „miuţă“ pe terenul sintetic de dimensiuni reduse din preajma hotelului Mina.

Pandurii Târgu Jiu încheie astăzi stagiul montan de cinci zile de la Rânca, antrenorul Liviu Ciobotariu declarându-se mulţumit de modul în care au răspuns elevii săi. „A fost în opinia mea un stagiu reuşit din punct de vedere al capacităţii fizice şi băieţii au răspuns foarte bine. La început, unora dintre ei le-a fost mai greu pentru că au fost jucători care nu au fost obişnuiţi cu cantonamentele de iarnă şi stagiile montane, dar s-au acomodat şi ei foarte repede şi s-au pregătit la fel ca şi ceilalţi. A fost perioada de acumulări şi e normal să fie şi puţină oboseală la toţi, dar o să trecem la al doilea stagiu din Antalya şi acolo le va fi mai uşor, pentru că vor fi şi jocurile amicale“, a concluzionat Ciobotariu. Dacă fotbaliştii români sunt obişnuiţi cu astfel de stagii, străinii s-au descurcat mai greu la Rânca, la 1.600 m altitudine, brazilianul Cardoso şi ivorianul Kamara având cele mai mari probleme de acomodare.
„Este foarte important ca jucătorul să ştie pentru ce am făcut acest cantonament. Jucători precum Chibulcutean, Tilincă, Păcurar, Popete, Rusu şi chiar unii dintre sârbi au mai făcut cantonamente de iarnă. Sunt jucători însă care n-au mai trecut prin aşa ceva, cum e Mingote, Cardoso, Tremonti sau Arrieta. Străinilor le e mai greu pentru că nu au fost obişnuiţi să facă astfel de stagii pe zăpadă şi la altitudine. Fiind pentru prima dată aici, le-a fost greu să se acomodeze în primul rând cu presiunea atmosferică. Aici suntem la cota 1.600 şi pentru ei e ceva nou, pentru că nu au fost obişnuiţi. Cardoso, de exemplu, a avut ceva probleme cu respiraţia dar, uşor, uşor a intrat în programul normal şi a făcut tot antrenamentul. Kamara a avut şi el probleme, dar el parcă s-a acomodat puţin mai repede. Cred că a mai făcut cu cei de la FC Argeş“, a spus Ciobotariu.

Miuţă la cota 1.600

Gorjenii nu au avut parte numai de alergări prin zăpadă la Rânca sau de antrenamente la sala de forţă. Fotbaliştii lui Ciobotariu au încins şi o miuţă pe terenul sintetic din preajma hotelului Mina în cea de-a patra zi a stagiului. Cum terenul era prea mic pentru toată echipa, „Ciobi“ i-a împărţit pe grupe. În timp ce unii executau un circuit de forţă, alţii aveau privilegiul de a atinge mingea după trei zile de antrenamente exclusiv fizice pe pantele de la Rânca. Pandurii Târgu Jiu va încheia cantonamentul montan cu un joc amical, programat astăzi, de la ora 12.00, la Târgu Jiu, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv Municipal în compania formaţiei de Liga a III-a, Minerul Mătăsari. „Am zis să ieşim din cantonamentul acesta cu un joc amical. Ştiu că va fi foarte greu pentru toţi jucătorii fiind o perioadă de cinci zile în care nu au atins mai deloc mingea. Nu mă aştept la foarte multe, însă am preferat să ies cu un meci amical pentru plăcerea lor, după cinci zile cu câte două antrenamente fizice pe zi“, a spus Ciobotariu.

Şi, totuşi, Vranjes
la Pandurii

Deşi la un moment dat negocierile au intrat în impas, Pandurii s-a înţeles până la urmă cu mijlocaşul bosniac Stojan Vranjes, de 23 de ani, care s-a alăturat ieri lotului lui Ciobotariu la Rânca. Vranjes va semna un contract pe trei ani cu gruparea gorjeană.
„Ne-am înţeles cu jucătorul şi va semna pentru următorii trei ani. Acum va merge deja în cantonamentul echipei de la Rânca şi apoi în Antalya în cel de-al doilea cantonament“, a spus vicepreşedintele Viorel Temelescu. Antrenorul Liviu Ciobotariu îl va evalua abia după amicalul de astăzi cu Minerul Mătăsari. „După amicalul de mâine (astăzi – n.r.) voi putea spune mai multe despre el. Am înţeles că e un jucător bun, mijlocaş ofensiv, rămâne să vedem ce pregătire a făcut şi cum se prezintă“, a declarat antrenorul Liviu Ciobotariu. Stojan Vranjes a debutat anul trecut în naţionala de fotbal a Bosniei-Herţegovina şi vine de la echipa de club FK Borac Banja Luka pentru care a evoluat în 49 de meciuri şi a marcat nouă goluri.
„Stojan face magie cu mingea şi are simţul golului dezvoltat“, l-a caracterizat impresarul său Zvonko Milojkovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS