8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au bani şi în 2010

Pandurii au bani şi în 2010

Pandurii Târgu Jiu va beneficia în continuare de sprijinul financiar a doi coloşi energetici, Centrul Energetic Rovinari şi Centrul Energetic Turceni, care vor cotiza la bugetul clubului ca membri asociaţi. Cele două instituţii deveniseră în 2009 simpli sponsori, însă din 2010 au revenit în acţionariatul clubului în contul unei sume de un milion de lei. După retragerea Consiliului Judeţean Gorj, Consiliul de Administraţie al clubului Pandurii Târgu Jiu este compus din reprezentanţii SNLO, USMO, Artego, Consiliului Local Târgu Jiu, ca membri fondatori, respectiv cei ai Centrului Energetic Turceni şi Centrului Energetic Rovinari, ca membri asociaţi. Pandurii Târgu Jiu va beneficia în anul calendaristic 2010 de un buget de 2,5 milioane de euro. Suma de 1,5 milioane de euro este asigurată de membrii fondatori şi asociaţi, iar un milion de euro provine din abonamente şi sponsorizări. Chiar dacă este an de criză, clubul din Târgu Jiu investeşte şi în infrastructură, schimbarea suprafeţei de joc fiind prioritatea numărul unu. „Vrem să schimbăm suprafaţa de joc şi să aducem peluzele mai aproape de teren. Am decis să punem covor de iarbă. Aşa s-a făcut la Astra şi Timişoara. Lucrările depind de vreme. Tribunele vin pe piloni metalici, la o înălţime de peste doi metri, pentru a păstra şi pista de atletism“, a spus Condescu. Demararea lucrărilor depinde însă şi de parcursul echipei lui Ciobotariu în returul campionatului. Dacă finalul acestui sezon îi va găsi pe gorjeni fără griji, atunci echipa ar putea evolua ultimele patru meciuri de acasă în altă localitate. „Avem trei posibilităţi: Petroşani, Severin şi Vâlcea. Cred că Petroşaniul e cea mai bună soluţie. E vorba de ultimele patru meciuri de acasă. Dacă vom bate pe Astra, ne depărtăm de ei şi apoi câştigăm şi cu Craiova“, a mai afirmat Condescu.

Pandurii şi Alba Iulia,
în Antalya

Stagiul de la Rânca al pandurilor va fi încheiat joi cu un joc amical în compania formaţiei de Liga a III-a, Minerul Mătăsari, programat la ora 12.00, pe terenul sintetic din Târgu Jiu. După acest joc de verificare, gorjenii vor primi două zile libere, urmând să revină duminică, atunci când are loc plecarea spre Bucureşti. Luni, Pandurii va decola spre Antalya cu o cursă charter închiriată împreună cu Unirea Alba Iulia. Delegaţia gorjeană cuprinde şi echipa secundă, care se va pregăti tot în Antalya în aceleaşi condiţii şi în aceeaşi perioadă ca şi echipa mare. În ceea ce priveşte transferurile, Pandurii Târgu Jiu şi-a asigurat serviciile a doi jucători, Orac şi Kamara, însă site-ul german transfermarkt.de îl dă în lotul lui Ciobotariu şi pe bosniacul Stojan Vranjes, mijlocaş defensiv, ce a făcut parte din naţionala U21 a Bosniei. Gorjenii au fost interesaţi de jucător, însă impresarul acestuia, Zvonko Milojkovic, nu acceptă ca fotbalistul să dea probe la Pandurii, iar discuţiile au fost sistate.

Păcurar valorează 500.000 de euro

Dacă fostului căpitan Florin Stângă i s-a permis să se transfere liber de contract, actualul căpitan, Alex Păcurar, nu va beneficia de acelaşi tratament din partea conducerii clubului Pandurii. „Păcurar valorează cinci sute de mii de euro. De aici pornim discuţiile“, a spus Condescu, dând de înţeles că ar fi dispus să mai lase din preţ. Oficialul pandurilor susţine că pe adresa clubului nu există oferte scrise pentru Alex Păcurar, chiar dacă jucătorul a spus că nu duce lipsă de propuneri atât din ţară, cât şi de afară. „Au fost telefoane, însă nici o ofertă scrisă, serioasă, să putem negocia“, a mai spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS