9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii se tem de piteşteni

Gorjenii se tem de piteşteni

Divizionara A de baschet masculin Energia Rovinari primeşte sâmbătă, de la ora 19.00, vizita formaţiei BC Argeş Piteşti, joc care contează pentru prima etapă a returului. Oaspeţii, locul cinci în clasament, se anunţă un adversar dificil pentru gorjeni, însă noua echipă a lui Theo Evans vrea să reînvie în retur mottoul sezonului trecut. „Nimeni nu câştigă la Târgu Jiu“. „Echipa piteşteană şi-a păstrat jucătorii din primul cinci cu care a jucat în turul campionatului şi au mai adus doi noi jucători, doi sârbi despre care nu ştim foarte multe. Va fi un meci foarte greu pentru noi, pentru că nu am avut la dispoziţie decât cinci zile pentru a ne pregăti împreună. Este foarte important acest meci şi sper să-l câştigăm. Ne dorim să câştigăm toate partidele de pe teren propriu, însă acum ne va fi ceva mai greu, pentru că nu am avut suficient timp să pregătim acest meci“, a spus Theo Evans.

Tactica se face în funcţie de jucători

Americanul susţine că se va schimba jocul echipei, atât cel de apărare, cât şi cel de atac, în funcţie de jucătorii nou veniţi, Căpuşan, Trim şi Darby. „Nou- veniţii au încercat în acest scurt timp să înveţe schemele pe care noi le-am pus în practică în prima parte a campionatului. Nu vom juca doar pe schemele pe care le-am avut în tur, ci ne vom adapta şi vom juca în funcţie de jucătorii pe care îi avem acum la dispoziţie, pentru că putem juca altfel avându-i în teren pe Trim, Darby sau Căpuşan. Suntem mai mari acum, mai puternici şi mai atletici. Şi sistemul de apărare va fi diferit. Având acum mai mulţi jucători înalţi şi pe Trim sub panou putem juca mai mult om la om, însă atunci când Lupusavei se va afla pe teren vom juca şi zonă, pentru că el este un jucător care nu se apără foarte bine om la om“, a mai spus Evans.
Revenit la Energia, Louis Darby are de luat o revanşă în faţa fostei sale echipe BC Argeş Piteşti, dedicându-i o eventuală victorie preşedintelui grupării argeşene. „E un meci pe care îmi doresc foarte mult să-l câştigăm. Voi dedica o eventuală victorie preşedintelui de la Piteşti“, a spus Darby. Acesta a refuzat să evolueze în tur pentru piteşteni, deoarece nu şi-a primit salariul pe primele două luni de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS