12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurprize mari la CAN 2010

Surprize mari la CAN 2010

Coasta de Fildeş, una dintre favorite, a remizat cu Burkina Faso, iar Algeria a fost umilită de anonimii din Malawi, în faţa cărora a pierdut cu 3-0.

După meciul de debut cu final halucinant de la Cupa Africii pe Naţiuni 2010 (Angola – Mali 4-4), au urmat alte două partide în care favoriţii nu au reuşit să se impună. Coasta de Fildeş, de la care nu a lipsit vedeta Drogba, nu a reuşit să se impună în faţa Burkinei Faso, cele două selecţionate remizând, scor 0-0. Atacantul lui Chelsea nu a strălucit, iar celălalt star al ivorienilor, Bakary Kone, a ratat trei mari ocazii de gol. Înaintea meciului dintre Burkina Faso şi Coasta de Fildeş, toate maşinile aflate în zona stadionului au fost percheziţionate, iar un elicopter cu soldaţi înarmaţi la bord a survolat arena pe durata partidei. Meciul s-a disputat în cadrul Grupei B a competiţiei, în care mai era programat meciul Togo – Ghana, care nu s-a mai jucat din cauza retragerii togolezilor. Adversarii naţionalei din Togo, Coasta de Fildeş, Ghana şi Burkina Faso vor câştiga fiecare cu 3-0 meciurile care erau programate contra reprezentativei care s-a retras.  

Algeria s-a împiedicat de Malawi

În celălalt meci disputat în ziua a doua a competiţiei organizate de Angola, Algeria pornea favorită în faţa modestei reprezentative a statului Malawi considerată de mulţi cea mai slabă selecţionată de la CAN 2010. Numai că formaţia clasată pe locul 99 în ierarhia FIFA a predat o lecţie de fotbal Algeriei, echipă calificată la Cupa Mondială de anul viitor, în faţa căreia s-a impus cu 3-0. Eroii meciului au fost trei jucători necunoscuţi în afara graniţelor statului Malawi: Russell Mwafulirwa, Hellings Mwakasungula şi Davie Banda. Primul gol, înscris în minutul 17, a fost oarecum întâmplător. Portarul algerian Faouzi Chaochi a respins greşit în picioarele lui Esau Kaneynda, acesta i-a pasat lui Mwafulirwa, care a trimis în plasă. Au mai trecut 20 de minute, iar Mwakasungula s-a înălţat mai sus decât toată lumea şi a punctat pentru 2-0 cu o lovitură de cap. La începutul reprizei secunde, Banda a închis tabela cu o execuţie acrobatică. Algeria va avea de acum încolo viaţă grea în Grupa A a competiţiei, urmând să joace cu două formaţii cotate mult mai bine, Mali şi Angola. Căpitanul Algeriei, Yazid Mansouri, legitimat la Lorient, nu părea foarte îngrijorat după această înfrângere: „Malawi este o echipă compactă, care a ştiut să gestioneze partida mai bine decât noi. Împotriva lui Mali va fi mai greu, pentru că este o echipă care a prins curaj după egalul cu Angola. Dar eu ştiu că putem mult mai mult decât am arătat în meciul cu Malawi, aşa că nu-mi fac griji în privinţa calificării în faza următoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII