17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă Jr. şi Curteanu au revenit la Ştiinţa

Piţurcă Jr. şi Curteanu au revenit la Ştiinţa

Cei doi şi-au făcut apariţia la şedinţa de pregătire de ieri, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde au dat, alături de ceilalţi alb-albaştri, primele teste fizice din acest an.

Aflat de mai mult timp în negocieri cu Universitatea, Alexandru Piţurcă (26 de ani) a fost convins în cele din urmă să vină la gruparea din Bănie. Luni seară, Piţurcă Jr. şi-a pus semnătura pe un nou contract, care îl va lega pentru trei ani şi jumătate de Ştiinţa şi îi va aduce un salariu de 100.000 de dolari pe sezon.
„Am avut emoţii ca şi când ar fi fost prima dată când am semnat cu Universitatea. Ce a fost data trecută nu mai contează. Vreau să-mi fac cât mai bine datoria şi să ajut echipa“, a spus Alex Piţurcă imediat după ce şi-a dat acordul să vină la Craiova. Fiul fostului selecţioner al României, Victor Piţurcă, a mai jucat până acum pentru Steaua, Regensburg, FC Caracal, Universitatea Craiova, ŢSKA Sofia, Pandurii Târgu Jiu şi FC Braşov. La Ştiinţa a evoluat în sezonul 2005-2006, a bifat 13 meciuri şi a marcat doar un gol. Evoluţiile sale nu au încântat la acea vreme, dar patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, care l-a transferat liber de contract, vrea să-i mai dea o şansă, sperând că Piţurcă Jr. va „exploda“ în curtea Universităţii într-un moment în care echipa are nevoie de un atacant care să-l concureze pe Florin Costea. Deocamdată, Piţi Jr. a efectuat ieri primul antrenament alături de ceilalţi alb-albaştri şi s-a declarat fericit de noua sa alegere: „Sunt foarte bucuros că am revenit la Universitatea şi sper să reuşesc mai multe pentru echipă de această dată. Craiova ocupă un loc mincinos în acest moment, pentru că băieţii au avut ghinion în multe meciuri. Sunt convins că în retur va fi mult mai bine“. Alex Piţurcă nu a fost singura apariţie-surpriză, Paul Curteanu îmbrăcând şi el echipamentul alb-albastru la şedinţa tehnică de ieri, în care juveţii au dat primele teste din această perioadă de pregătire.

Florin Costea ar umfla bugetul pentru investiţii

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a dat asigurări că situaţia financiară a clubului este sub control, chiar dacă a admis că vânzarea unor jucători ar putea aduce mai multă stabilitate grupării din Bănie.
„Viitorul Universităţii nu depinde de Florin Costea şi de vânzarea lui. Ar fi mai uşor pentru club dacă s-ar vinde jucătorul, pentru a putea continua o serie de investiţii“, a precizat Mititelu, care a dezvăluit că sunt discuţii şi pentru transferarea lui Julius Wobay. Patronul grupării craiovene i-a contrazis pe cei care susţin că este în faliment şi a declarat că dispune de banii necesari susţinerii echipei.
„Am bani. Probleme sunt şi în America. Mulţi spun că sunt în faliment încă de când am preluat clubul. Banii din drepturile de televizare sunt o sumă mică, dar am proprietăţi de milioane de euro. Am un lot valoros care va aduce performanţa la Craiova. Vom lua şi licenţa“, a mai spus Mititelu, care este convins că noul val de jucători promovaţi de la echipa-satelit va duce Ştiinţa spre performanţă, deşi, în Liga a III-a, Primăvara este ca şi retrogradată.
„Sunt sigur că în retur mai mult de patru echipe se vor retrage şi atunci vom rămâne în Divizia C (Liga a III-a – n.r.). Vom aduce 40 de copii talentaţi şi vom face noua Primăvara“, sunt planurile lui Mititelu cu echipa a doua. La echipa mare, finanţatorul oltean va aplica „reţeta olandeză“, alţi şase-şapte conaţionali ai lui Mark Wotte urmând să ajungă în Bănie din primăvară. Deocamdată, Wotte este aşteptat la Craiova cu un antrenor secund şi un preparator fizic, dar şi cu un fundaş central.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII