16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMoggi: Mourinho este un antrenor amator

Moggi: Mourinho este un antrenor amator

Fostul director al clubului Juventus, Luciano Moggi, condamnat la închisoare în cadrul scandalului de corupţie „Calciopoli“, suportă greu faptul că nu mai este sub lumina reflectoarelor şi pare dispus să declare orice pentru a atrage atenţia presei italiene. Dornic să epateze, Luciano Moggi a făcut consideraţii despre unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Jose Mourinho, pe care l-a caracterizat ca fiind un „amator“. „Portughezul este o persoană foarte norocoasă. Ca antrenor, este puţin peste un amator, la fel ca şi preşedintele lui Inter, dar Mourinho este mai bun la relaţii publice“, a spus Moggi. Numeroasele succese pe care Mourinho le-a înregistrat în carieră par să nu conteze pentru amnezicul Moggi. Cu FC Porto, tehnicianul lusitan a câştigat de două ori campionatul Portugaliei (2002/2003 şi 2003/2004), o dată Cupa Portugaliei (2002/2003) şi Supercupa Portugaliei (2003), trecându-şi în cont şi două trofee europene: Cupa UEFA (2003) şi Liga Campionilor (2004). Cu Chelsea, Mourinho a obţinut cinci trofee: campionatul Angliei (2004/2005 şi 2005/2006), Cupa Angliei (2007) şi Cupa Ligii Angliei (2006 şi 2007). Venit în 2008 la Inter Milano, tehnicianul lusitan a câştigat Serie A (2008/2009) şi Supercupa Italiei (2008).

„Campionatul italian este mediocru“

Luciano Moggi a deplâns şi soarta fotbalului italian, opinând că Internazionale Milano, campioana en-titre, este o echipă slabă, care va câştiga din nou titlul deoarece activează într-un „campionat mediocru“
„Campionatul este deja ca şi câştigat de Inter, care este echipa mai puţin slabă dintr-un campionat mediocru. Cei mai buni antrenori şi jucători au plecat din Italia, iar fotbalul de aici este în declin“, a spus fostul conducător al „Bătrânei doamne“.
Luciano Moggi susţine că, pe vremea când activa la Juventus, a organizat „perfect“ clubul, nesfiindu-se să critice actuala conducere care „distruge icoana fotbalului italian“.
„Juvetus Torino era un club perfect organizat când eram eu acolo. În Europa, numai Manchester United ne era superioară. Actuala conducere distruge icoana fotbalului italian“, a opinat Moggi, care a lăudat, în schimb, clubul AC Milan, considerând foarte bun împrumutul lui David Beckham de la LA Galaxy.

Cine e Luciano Moggi?

Luciano Moggi este personajul principal al scandalului meciurilor trucate din fotbalul italian, „Calciopoli“. Fostul director al clubului Juventus a primit interdicţie timp de cinci ani pentru a desfăşura activităţi legate de fotbal. Moggi şi fiul său, Alessandro, au fost  găsiţi vinovaţi în procesul de corupţie privind agenţia de impresariat Gea World. Luciano Moggi a fost acuzat că ar fi recurs la violenţă şi ameninţări, influenţând astfel unele transferuri de jucători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU