11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Stângă s-a înţeles cu grecii

Florin Stângă s-a înţeles cu grecii

Căpitanul pandurilor, Florin Stângă, a semnat un contract valabil un an şi jumătate cu gruparea elenă Skoda Xanthi. Antrenorul Liviu Ciobotariu susţine că are soluţii în lot să-l înlocuiască pe Stângă şi nu este interesat de transferarea altui jucător.

Pandur din 2006, Florin Stângă s-a despărţit de gruparea gorjeană, semnând un contract pe un an şi jumătate cu Skoda Xanthi, locul 11 în prima ligă a Greciei, formaţie la care s-a transferat în această iarnă alt român, Mugurel Buga. Clubul Pandurii Târgu Jiu nu a avut pretenţii financiare având în vedere vârsta fotbalistului, 32 de ani, şi serviciile aduse acestui club de Stângă. „Cu un ochi râd şi cu altul plâng. Mă bucur pentru Florin. În primul rând, mă gândesc la el. Are 32 de ani şi eu cred că şi-a făcut datoria pentru clubul Pandurii. A purtat banderola de căpitan cu mândrie şi acum i s-a ivit o şansă unică să prindă un contract afară. Am fost şi eu fotbalist şi ştiu ce înseamnă să joci la un club din Europa“, a declarat antrenorul Liviu Ciobotariu. Tehnicianul susţine că există soluţii în lot pentru a-l înlocui pe Stângă, fiind hotărât să-i dea şanse şi tânărului Avrămescu. „Avem soluţii pe postul lui. Cei care sunt în lot şi care evoluează în poziţia respectivă vor primi şanse să joace titulari. Murgan, Nalaţi, Avrămescu şi Rusu sunt soluţiile pentru postul de mijlocaş defensiv. Avrămescu este tânăr, dar de ce să nu primească o şansă ? Nu are experienţă, dar are calităţi. Dacă se va prezenta bine în perioada de pregătire, va avea ocazia să joace în Liga I. Vom transfera doar dacă se iveşte o oportunitate pentru club să luăm un jucător de valoare“, a mai declarat Ciobotariu.

Alba-neagra cu „disponibilizaţii“

Pandurii Târgu Jiu a deplasat la vizita medicală efectuată ieri la Policlinica pentru Sportivi din Craiova 29 de jucători şi nu 26, cum anunţase antrenorul Liviu Ciobotariu. Deşi conducerea clubului i-a trecut pe lista disponibilizaţilor, Stancu, Arrieta şi Basara au fost integraţi în programul echipei Pandurii până la clarificarea situaţiei. „Am luat decizia de a-i trimite şi pe Stancu, Arrieta şi Basara la vizita medicală pentru că ei sunt încă jucători sub contract cu Pandurii şi, până nu îşi clarifică situaţia cu preşedintele clubului, ei trebuie să fie în programul echipei, de aceea se şi antrenează cu noi zi de zi“, a explicat Ciobotariu. După ce s-a verificat starea de sănătate a fotbaliştilor, acestora trebuie să li se recolteze şi sânge pentru analize. „A fost un examen clinic general, unul ortopedic, s-a verificat starea de sănătate,  dezvoltarea fizică, s-au făcut măsurătorile obişnuite şi proba de efort fizic. Urmează examenul de laborator, unde se fac analizele“, a spus medicul echipei, Ion Şerban.  

Preparator fizic din Serbia

După ce preparatorul fizic lusitan Jose Vilaca a declinat ofertele gorjenilor, aceştia s-au orientat către un preparator fizic din Serbia, Slobodan Pajovic. Sârbul a mai pregătit pe Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad, Levski Sofia, dar şi naţionala de baschet a Iugoslaviei, cu care a câştigat Olimpiada de la Moscova. „Este unul dintre cei mai buni preparatori fizici din Europa. Am avut ocazia să-l întâlnesc acum trei ani, când era la Levski Sofia. Am vorbit cu Trică şi mi-a spus că este o adevărată lovitură dacă îl luăm. Îl aşteptăm la negocieri“, a spus vicepreşedintele Viorel Temelescu. Pe lista de achiziţii a echipei gorjene se mai află şi Daniel Orac, aşteptat de Liviu Ciobotariu să se alăture echipei sale. „Chiar sunt bucuros că am reuşit să-l aducem înapoi pe Orac. Mie mi-a plăcut acest jucător. Va fi o revenire la echipă şi nu are nevoie de acomodare“.

Minori Sato se
antrenează cu Pandurii

La Târgu Jiu a ajuns ieri şi un fotbalist japonez, Minori Sato (foto), de 20 de ani, mijlocaş central, ce evoluează în naţionala de tineret a ţării sale. Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Nicolae Zamfir, l-a însoţit la Târgu Jiu, acesta susţinând că japonezul nu dă probe la Pandurii, ci doar face mişcare cu echipa lui Ciobotariu. „Băiatul a venit în România să-şi viziteze un prieten japonez care mă ajută pe mine la Şcoala de Fotbal «Gică Popescu». Şi, dacă tot a ajuns în România, l-am adus la Târgu Jiu să facă mişcare, nicidecum să vină la probe“, a comentat „Ţâcă“ Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS