21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFavoritele şi-au respectat blazonul la Sydney

Favoritele şi-au respectat blazonul la Sydney

Aflate la primele partide oficiale din acest an, americanca Serena Williams şi rusoaica Dinara Safina au început în forţă turneul de la Sydney (Australia). Serena, lidera mondială, a avut nevoie de doar o oră şi 12 minute pentru a trece în optimi de Maria Jose Martinez Sanchez (Spania), scor 6-1, 6-2. Cum norocul este de partea celor buni, Serena va avea, cu siguranţă, o misiune facilă în sferturile de finală, mezina familiei Williams urmând să o întâlnească pe rusoaica Vera Dushevina, o jucătoare venită din calificări, pe care a bătut-o în singura dispută directă de până acum. A doua jucătoare din clasamentul mondial, Dinara Safina, a început foarte slab disputa împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, pierzând primele cinci game-uri ale meciului, dar a revenit rapid, impunându-se în minimum de seturi, scor 7-5, 6-4. Înainte să câştige prima manşă, fosta lideră mondială a salvat o minge de set când era condusă cu 5-4. Safina se va lupta pentru un loc în semifinale cu Elena Dementieva (Rusia), a cincea favorită.

Doar Kuznetsova
a dezamăgit

Singura surpriză neplăcută înregistrată în optimile de finală a oferit-o Svetlana Kuznetsova. Cotată cu a treia şansă la câştigarea trofeului de la Antipozi, rusoaica şi-a dezamăgit susţinătorii, fiind depăşită în minimum de seturi, scor 5-7, 2-6, de slovaca Dominika Cibulkova. Altfel, Svetlana Kuznetsova a afirmat că nu s-a simţit în largul său la acest turneu, recunoscând că nu traversează o perioadă prea bună: „O singură dată am jucat bine la Sydney, când am ajuns în finală împotriva lui Justine Henin. Dar e prima săptămână a anului pentru mine şi cred că Dominika a jucat cu adevărat bine în acest meci. A fost o înfrângere meritată“.
Alte rezultate înregistrate în optimi: Elena Dementieva – Daniela Hantuchova 6-2, 4-6, 6-2; Victoria Azarenka – Kimiko Date Krumm 6-1, 5-7, 7-5; Flavia Pennetta – Li Na 6-2, 7-6(4); Vera Dushevina – Elena Vesnina 6-3, 6-4; Aravane Rezai – Agnes Szavay 6-3, 7-6(5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS