17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă şi-a reziliat contractul

Şoavă şi-a reziliat contractul

Jucătorul oltean a renunţat la o parte din banii pe care îi mai avea de luat şi a părăsit Universitatea, urmând să evolueze la o echipă din străinătate.

Intrat în dizgraţia conducerii Ştiinţei din cauza salariului prea mare, Florin Şoavă a decis să rupă înţelegerea cu gruparea din Bănie, urmând să-şi caute echipă. „De astăzi (ieri – n.r.) sunt liber de contract. M-am înţeles cu domnul Mititelu, am mai lăsat şi eu de la mine şi, în cele din urmă, am încheiat conturile. Pot pleca la orice echipă. Ştiu că s-a spus că s-a dorit rămânerea mea la Ştiinţa dacă acceptam micşorarea contractului, dar au mai fost şi alte probleme, pe care nu vreau să le comentez acum. Am înţeles că în situaţia actuală a clubului nu mai este loc pentru mine la Universitatea“, a anunţat aseară Şoavă. În privinţa viitoarei sale echipe, jucătorul a fost mai reţinut. „Am avut ceva discuţii. Sunt trei-patru cluburi interesate de serviciile mele, dar nu vă pot da nume. Vă pot spune doar că nu este vorba de o echipă din ţară, voi pleca în străinătate“, a precizat fotbalistul. Florin Şoavă a efectuat ieri primul şi ultimul antrenament din acest an cu Universitatea, prilej cu care şi-a luat rămas bun de la foştii săi colegi: „Am mers la cantonament, am făcut o alergare, iar la final le-am strâns mâna şi le-am mulţumit colegilor pentru tot ce au făcut pentru mine“.

Piţurcă Jr., greu de convins

La antrenamentul de ieri după-amiază, antrenorii Corneliu Papură şi George Biţă i-au avut sub comandă doar pe cei 20 de jucători care au efectuat vineri vizita medicală: S. Lung Jr. şi Mecea (portari), V. Găman, I. Găman, Giurcă, Ologu, Dina, Roman, Crăciun, Buşu, J. Nicolae, R. Barbu, Firţulescu, Gângioveanu, I. Popescu, Gogoşoiu, Buleică, Bărboianu, Fl. Costea şi M. Costea (jucători de câmp). Astăzi, acestora li se vor adăuga şi fotbaliştii care au efectuat vizita medicală în „episodul doi“: Sorin Răducu, Eugen Trică, Vali Bădoi, Andrei Prepeliţă, Spase Dilevski, Michael Baird, Peter Merlier şi Vali Badea. Situaţia ultimului nu este încă rezolvată, surse din cadrul clubului susţinând că au existat deja discuţii între jucător şi patronul Adrian Mititelu, dar părţile nu s-au înţeles în privinţa rezilierii contractului. Se pare că plecarea lui Vali Badea este legată şi de venirea lui Alex Piţurcă. Mititelu şi Piţurcă Jr. nu au ajuns aseară la o înţelegere, runda decisivă de negocieri fiind programată astăzi. Neclară este şi situaţia lui Julius Wobay, scos la vânzare de Mititelu. Leonezul, care vrea să se despartă de Universitatea din cauza tratamentului la care a fost supus în Bănie, nu ajunsese aseară în Craiova, oficialii olteni precizând că jucătorul nu a putut decola din Londra din cauza vremii nefavorabile. Absenţi au fost şi australienii Rose şi Mitchell, care nu vor mai face parte din lot în retur. În schimb, la Ştiinţa ar putea ajunge un fundaş central olandez, după cum anunţa Mark Wotte, care de joi va conduce antrenamentele echipei. Până atunci va fi anunţat şi staff-ul tehnic al olandezului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII