17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, programaţi la doctor

Pandurii, programaţi la doctor

Pandurii Târgu Jiu efectuează astăzi vizita medicală la Craiova, iar joi gorjenii vor urca la Rânca, pentru primul stagiu centralizat.

Doar 26 de jucători vor trece prin cabinetele medicilor de la Policlinica pentru Sportivi din Craiova: Stanca, Mingote, Livshit, Popete, Ghindeanu, Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso, Nalaţi, Grecu, Hidişan, Tremonti, Păcurar, Murgan, Lazic, Kamara, Raskovic, Stromajer, Tilincă, Vlăduţi, Rada, Avrămescu, Pleaşcă, Tătaru şi Diaconu. Deşi se pregătesc la Târgu Jiu, Stancu, Basara şi Arrieta nu vor merge la vizita medicală, semn că antrenorul Liviu Ciobotariu nu va mai conta pe serviciile lor în retur. De altfel, cei trei au fost disponibilizaţi la finalul turului de către conducerea clubului, dar, cum ei se află sub contract cu Pandurii, s-au prezentat la antrenamente. Florin Stângă a plecat în Grecia pentru a-şi negocia contractul cu gruparea Skoda Xanthi, dar, în caz că elenii nu-i vor satisface pretenţiile financiare, va reveni la Pandurii. „După părerea mea, e o pierdere pentru noi dacă transferul se va concretiza, dar nu ne putem opune pentru că el are o vârstă şi şi-a făcut datoria în anii petrecuţi aici. Cred că Stângă ar merita să reuşească acest transfer pentru caracterul său deosebit şi pentru modul exemplar de a se pregăti“, a spus Ciobotariu. Alt absent al vizitei medicale este Dedu, aflat în recuperare după operaţia suferită la umăr.

Orac revine la Pandurii

Daniel Orac şi-a reziliat contractul cu echipa greacă Panthakrikos, lucru confirmat şi de site-ul oficial al grupării elene, şi va reveni la Pandurii Târgu Jiu. Orac a plecat de la Pandurii în urma unui conflict cu antrenorul Sorin Cîrţu şi a semnat în vara anului 2009 un contract pe doi ani cu Panthakrikos, echipă pregătită pe atunci de Ilie Dumitrescu. Fotbalistul de 24 de ani, originar din Galaţi, nu a prins prea multe minute în tricoul ultimei clasate din Grecia şi, după numai o jumătate de an, revine la Târgu Jiu. „Doar pe Orac îl mai aşteptăm să se alăture lotului, în rest, nu mai avem în plan nici un transfer“, a spus Ciobotariu. Tehnicianul a inspectat în weekend condiţiile de pregătire de la Rânca, unde Pandurii va efectua cantonamentul montan în perioada 15-21 ianuarie.
„Condiţiile de pregătire de la Rânca sunt bune şi am indentificat în acelaşi timp şi câteva trasee pentru alergare. Aici ne-a ajutat şi Robert Bălăeţ, care le-a făcut deja când era jucător şi cunoaşte bine zona. Singura problemă la Rânca ar fi viscolul, dar sperăm ca vremea să fie bună. Avem tot ce ne trebuie, inclusiv condiţii de recuperare după efort la hotel. Rămâne ca pe 15 ianuarie să urcăm acolo şi să începem pregătirea montană“, a afirmat „Ciobi“.

Mulţumiţi de programarea returului

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat recent modificarea calendarului competiţional al returului Ligii I, ediţia 2009-2010, Pandurii fiind avantajată de faptul că toate cele trei etape intermediare le va disputa la Târgu Jiu. Gorjenii vor disputa în retur opt jocuri pe „Municipal“, trei dintre acestea având loc la mijlocul săptămânii, cu Ceahlăul (etapa 22), Dinamo (etapa 26) şi Poli Iaşi (etapa 31). „E bine că după etapele intermediare pe care le jucăm acasă nu avem deplasări lungi. Putem conta pe aportul suporterilor, care au venit în număr mai mare la mijlocul săptămânii. Programarea e gândită bine şi de FRF pentru că după fiecare patru etape există o intermediară. E bine şi că în ultimele trei etape nu sunt intermediare pentru că finalul va fi unul de foc, pe care noi sperăm să-l privim în linişte, împreună cu suporterii. Trei partide din retur le jucăm cu casa închisă, cele cu Craiova, Dinamo şi Steaua, avantaj pentru abonaţii noştri. Nu avem voie la paşi greşiţi în retur“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

Cardoso s-a bronzat în vacanţă

Alexandre Cardoso s-a dedicat familiei în scurta vacanţă petrecută acasă, ocupându-se şi de accidentarea la genunchi, care i-a făcut probleme în finalul turului. „Mi-am văzut familia, prietenii, m-am plimbat cu soţia, m-am bronzat. Am făcut fizioterapie în vacanţă şi nu mai am dureri la genunchi. Sper ca Pandurii să crească în 2010, să obţinem rezultate mai bune decât în anii trecuţi“, a declarat Cardoso. În schimb, Martinovic nu a putut sta departe de fotbal, având parteneri de joacă importanţi: Tosic, de la Manchester United, şi căpitanul lui Socheaux, Baca. „Am doar un kilogram în plus după vacanţă. Am jucat aproape zilnic fotbal împreună cu colegii de la Pandurii, cu Tosic sau Baca“, a povestit Martinovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS