10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, în grupele principale ale Ligii Campionilor

Oltchim, în grupele principale ale Ligii Campionilor

„Galacticele“ din Vâlcea au învins la limită, scor 27-26, gruparea spaniolă Itxaco Navarra şi şi-a asigurat prezenţa în faza următoare, deşi mai are de jucat un meci în Grupa B.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a reuşit să se califice duminică seară în grupele principale ale Ligii Campionilor, după ce a învins pe propriul teren formaţia spaniolă Itxako, scor 27-26, în etapa a cincea din Grupa B.
Odată cu victoria unguroaicelor de la ETO Gyor în faţa rusoaicelor de la Zvezda Zvenigorod, scor 27-25, elevele lui Radu Voina erau obligate să depăşească formaţia iberică pentru a-şi asigura şi matematic locul între cele mai bune opt echipe de club din Europa. Miza jocului s-a simţit şi pe teren. Oltchim a transpirat din greu pentru a trece de Itxako, vâlcencele fiind nevoite să se bazeze pe execuţiile în forţă ale Patriciei Vizitiu, aflată la cel mai bun meci de când a revenit de la Braşov, dar şi pe greşelile spaniolelor pentru a-şi trece în cont cele două puncte puse în joc.
Golurile grupării din Zăvoi au fost marcate de Vizitiu (6), Maier (6), Gâlcă-Stanca (4), Lecuşanu (4), Puşcaşu (2), Szucs (2), Meiroşu (1), Manea (1) şi Gazel (1).
După cele cinci etape jucate, clasamentul Grupei B arată astfel: 1. Oltchim 8p, 2. Gyor 6p, 3. Zvezda 5p, 4. Itxako 1p. În primele trei runde, vâlcencele au câştigat meciurile cu Itxako (deplasare), scor 27-24, Zvezda Zvenigorod (acasă), scor 31-27, şi Gyor, scor 26-22 (acasă), în timp ce în etapa a patra au fost învinse în deplasare de Zvezda, care s-a impus cu 27-26.

Radu Voina: Mi-a fost frică

La finalul partidei cu Itxaco Navarra, antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a apreciat victoria elevelor sale, recunoscând că echipa sa a greşit mult, dar a punctat că erorile au apărut din dorinţa de a face lucruri bune. „Ştiam de la început că în Liga Campionilor nu există echipe uşoare, dar le-am ajutat foarte mult şi noi. Itxaco e o formaţie cu care e foarte greu de jucat, pentru că au un stil aparte. Fetele noastre s-au bătut şi au vrut enorm de mult să câştige acest meci. Mă înclin în faţa performanţei fetelor şi a dorinţei de a face lucruri bune“, a spus Voina, mărturisind că vâlcencele sunt în revenire de formă după căderea de la CM din China. „Mi-a fost frică, pentru că fetele noastre sunt în revenire şi, deocamdată, greşim mult din dorinţa de a face bine. Ne gândim deja la meciul următor şi încercăm să redevenim aceeaşi echipă stăpână pe sine, dar se pare că acest CM se resimte şi la acest moment. Am câştigat cu foarte mare greutate şi cu prea mult efort fizic pentru un meci de asemenea natură“, a punctat Voina.
În privinţa viitoarei confruntări, ultima din Grupa B, de pe terenul celor de la ETO Gyor, tehnicianul vâlcean speră ca Stanca şi compania să fie în formă maximă: „Sperăm ca lucrurile să reintre în normalitate şi cu Gyor să facem un meci mai bun decât cel cu Itxaco. Nu există partidă care n-ar fi decisivă şi orice confruntare este foarte grea. Fiecare meci trebuie luat ca un derbi, ca o finală, şi, pe măsură ce avansezi în competiţie, partidele devin infernale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU