15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, contestat şi după alegeri

Neagoe, contestat şi după alegeri

Grupul de contestatari condus de Silviu Bogdan a depus ieri la FRF şi la Judecătoria Craiova o contestaţie prin care solicită repetarea alegerilor şi suspendarea din funcţie a preşedintelui AJF, Nicu Neagoe, în timp ce acesta afirmă că alegerile s-au desfăşurat în perfectă legalitate.

Fostul arbitru Silviu Bogdan pretinde că alegerile de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Dolj, din 19 decembrie 2009, n-ar fi respectat statutul şi regulamentele FRF, contestând realegerea lui Nicu Neagoe ca preşedinte pentru încă un mandat, motiv pentru care ieri a fost depus un memoriu la FRF şi la Judecătoria din Craiova, prin care grupul de contestari solicită anularea alegerilor din decembrie anul trecut. Silviu Bogdan a declarat ieri: „Sunt multe nereguli şi, aşa cum am tot repetat în ultima vreme, Adunarea Generală a AJF Dolj din 19 decembrie nu s-a desfăşurat conform statutului şi regulamentelor AJF, implicit nu s-a respectat statutul FRF. În ultimii patru ani, Neagoe nu a ţinut nici o adunare generală, iar mandatul de preşedinte i-a expirat pe 30 iulie 2009. În aceste condiţii, convocarea pentru aşa-zisa adunare din decembrie 2009 nu a fost statutară deoarece conducerea nu mai avea mandat. În plus, nici ceea ce s-a organizat în decembrie nu a respectat statutul: nu s-a comunicat echipelor în scris cu 30 de zile înainte, iar cu cinci zile înainte de adunarea generală, care a fost un simulacru, membrii afiliaţi ar fi trebuit să vină cu împuternicire la AJF, dar s-a procedat ilegal. S-a dus Neagoe la echipe şi şi-a ales împuterniciţii! Memoriul este semnat de 50 de echipe, printre care şi unele care au participat la adunarea din decembrie, dar care acum contestă alegerile. Pe scurt, solicităm suspendarea lui Nicu Neagoe din funcţia de preşedinte al AJF“.

Nicu Neagoe: Alegerile din decembrie au fost perfect legale

În replică, Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj, a spus: „Nu mă interesează subiectul, nu comentez. Alegerile din decembrie 2009 s-au desfăşurat în condiţii de perfectă legalitate: din 91 de delegaţi prezenţi în sală, 88 au fost pentru! În rest, discuţii, că aşa-i dusă la noi democraţia, in extremis, ca să zic aşa. M-a sunat cineva de la Prefectura Dolj pe acelaşi subiect, al alegerilor! Ce treabă o avea prefectura cu AJF Dolj?!“.
Chestionat asupra acestui subiect, Florin Prunea, fost şef al Departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, a declarat ieri pentru GdS: „Nu mai am nici o calitate la FRF, aşa că nu pot comenta acest subiect şi nici nu vreau. Neoficial, vă spun că AJF-urile sunt autonome şi FRF nu are «sarcini» de a valida sau nu alegerile din judeţe decât dacă s-a încălcat statutul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII