16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii joacă după adversar

Pandurii joacă după adversar

Liviu Ciobotariu a preluat Pandurii Târgu Jiu în etapa a 12-a, iar până la finalul turului a utilizat sistemul de joc al predecesorului său, Sorin Cîrţu, 4-4-2. Din retur, „Ciobi“ îşi va impune sistemul preferat, 4-2-3-1, având la dispoziţie şi timpul necesar pentru a-l perfecţiona. Tehnicianul pandurilor nu se va crampona de o singură aşezare în teren, jocurile cu „granzii“ campionatului fiind abordate cu o altă aşezare tactică. „Voi încerca să schimb sistemul şi va învăţa toată lumea sistemul pe care îl vreau eu. Cei care sunt aici trebuie să-l ştie. S-ar putea să jucăm mai multe sisteme, în funcţie de adversar şi de meciurile care vor fi, şi când vom întâlni un adversar mai puternic vom schimba sistemul. De aceea, în Antalya vom lucra foarte mult tactic şi vreau ca jucătorii mei să înveţe mai multe sisteme de joc. Este foarte important ca şi în timpul jocului să poţi schimba sistemul“, a declarat Ciobotariu. Acesta este mulţumit de calitatea adversarilor pe care Pandurii îi va întâlni în cantonamentul din Antalya, unde gorjenii cunosc trei dintre cele cinci echipe pe care le vor întâlni în stagiul din Turcia, SV Ried (Austria), FK Rudar Pljevlja (Muntenegru) şi NK Varteks Varazdin (Croaţia). „Toate jocurile din Antalya vor fi tari. Acolo sunt echipe foarte bune, sunt jocuri de pregătire la care mă interesează mai puţin rezultatul. Vreau mai mult să văd cum se mişcă echipa, lucruri tehnico-tactice, adversarul mai puţin, pentru că ştiu că acolo sunt adversari puternici“, a mai spus Ciobotariu.

A sosit şi Stromajer

Jaka Stromajer s-a alăturat lotului pandurilor cu speranţa că anul 2010 va fi mai bun decât precedentul, când a reuşit un singur gol pentru gorjeni. „Vreau sănătate şi să avem succes cu Pandurii. Personal, vreau să marchez mai multe goluri şi să facem cel puţin atâtea puncte câte am făcut până acum. Nu ştiu de ce am dat un singur gol. Am trecut peste asta, acum vreau să mă gândesc cum voi face să marchez mai mult. Nu ştiu câte goluri voi da, să începem cu unul în prima etapă“, a spus Stromajer. Sosirea lui Kamara şi schimbarea sistemului de joc care lasă loc unui singur atacant împins va înăspri concurenţa în avanposturi. „Concurenţa este bună. Sper să ne ajute. Simt că avem nevoie de ajutor din partea tuturor din echipă. Nu e treaba mea cum vrea să joace antrenorul. Fiecare are sistemul lui de joc. Noi, jucătorii, trebuie să acceptăm lucrul acesta. Bătălia va fi mai mare în atac, dar şi mai greu. Antrenorul decide, el este responsabil de rezultate“, a mai spus slovenul.

Fraţii Vranjes nu acceptă să vină la probe

Pandurii sunt în tratative pentru aducerea a doi fotbalişti din naţionala de tineret a Bosniei, Ognjen şi Stjan Vranjes, dar negocierile sunt anevoioase. Gorjenii vor să-i vadă la lucru pe cei doi fraţi înainte de a semna contractul, însă impresarul lor, Zvonko Milojkovic, nu acceptă ca aceştia să dea probe. „Eu zic că nu am adus la Pandurii jucători lipsiţi de valoare. S-a confirmat că am adus jucători buni: pe Vranjkovic, Vidakovic sau Jovanovic. Pe Martinovic nu o să ia bani buni?! Nu o să vină în probe. Am văzut prin nişte ziare că fraţii Vranjes vin să dea teste. Nici vorbă de asta. Adică sunt jucători de naţională şi vin în probe? Pandurii nu e Real Madrid. Domnii Condescu şi Temelescu nu mi-au cerut asta“, a reacţionat Milojkovic. Ognen Vranjes este fundaş de picior drept şi poate evolua atât pe bandă, cât şi în centrul defensivei, are 20 de ani şi 1,90 m, joacă la Steaua Roşie Belgrad, iar fratele său, Stjan Vranjes, are 23 de ani, este mijlocaş ofensiv şi joacă la Borac Banja Luka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS