17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMonica Stoian a părăsit CSM Craiova

Monica Stoian a părăsit CSM Craiova

Cea mai bună suliţaşă din România, Monica Stoian, a încheiat, după nici un an, colaborarea cu CSM Craiova, club care a desemnat-o cea mai valoroasă sportivă în anul 2009.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova, unul dintre cele mai titrate din ţară, nu mai reprezintă o atracţie pentru atleţii valoroşi, aşa cum se întâmpla în trecut. Mai mult, fie din lipsa banilor, fie din indiferenţă, clubul oltean abia mai reuşeşte să ţină sportivii craioveni, majoritatea având dublă legitimare cu alte grupări din ţară.
Aruncătoarea de suliţă Monica Stoian (27 de ani), clasată în 2009 pe locul patru la Campionatul Mondial de atletism de la Berlin (Germania) reprezintă una dintre pierderile importante suferite de CSM Craiova la finalul anului trecut. La nici un an de când a acceptat să concureze în dublă legitimare Steaua Bucureşti – CSM Craiova, sportiva originară din Sibiu a hotărât să se despartă de clubul oltean, preferând să meargă la CSM Bucureşti, club nou-înfiinţat care i-a făcut o ofertă de nerefuzat. „Din păcate, plecarea Monicăi Stoian reprezintă o pierdere mare pentru CSM Craiova. Vom pierde medalii pe care, cel puţin, la competiţiile interne, le-ar fi obţinut sigur. Am înţeles că merge la CSM Bucureşti, clubul municipalităţii, în nişte condiţii financiare foarte avantajoase, pe care nici la Steaua nu le avea. Va fi angajată şi va avea un salariu destul de mare. Aici nici nu şi-a primit premierea pentru locul patru de la Mondiale“, a spus ieri antrenorul Mircea Călin, care a avut o contribuţie importantă la transferul Monicăi la clubul oltean. Monica Stoian a participat în 2008 la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar nu a reuşit să se califice în finala probei de suliţă, iar anul acesta a fost inclusă în lotul olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Atleţii domină top 10

În clasamentul anul al celor mai performanţi sportivi întocmit de CSM Craiova, Monica Stoian ocupă primul loc, datorită locului patru obţinut la Mondialele de la Berlin, dar şi a medaliilor de aur cucerite la Campionatele Internaţionale ale României, Campionatul Naţional de iarnă, Campionatul Naţional în aer liber.  În clasamentul celor mai performanţi zece sportivi de la CSM Craiova în anul 2009 se află opt reprezentanţi ai secţiei de atletism. Monica Stoian este urmată în clasament de mărşăluitoarea Claudia Ştef (antrenor Horia Ştef), iar pe ultima treaptă a podiumului se află luptătoarea Ileana Dobrescu (antrenor Petre Banciu), urmată de: 4. Alexandru Ghinea (atletism, antrenor Horia Ştef), 5. Marius Ionescu (atletism, antrenor Cătălin Geapana), 6. Mihaela Neacşu (atletism, antrenor Marian Neacşu), 7. Cosmin Sorescu (atletism, antrenor Mircea Călin), 8. Anca Safta (atletism, antrenor Gabriela Ustabacieff), 9. Ileana Sorescu (atletism, antrenor Mircea Călin, 10. Raluca Dumitraşcu şi Amalia Doană (ambele de la judo, antrenor Mihai Voinea).

Magla a revenit la club

Dan Magla, director coordonator al CSM Craiova în perioada 21 mai – 27 octombrie 2009, a primit zilele trecute ordinul de repunere în funcţie, iar ieri s-a prezentat deja la club în locul lui Claudiu Ştefan, cel care, prin concurs, preluase şefia CSM Craiova, pe 28 octombrie 2009. În toamna trecută, după ce a fost anunţat că va fi schimbat, Magla a dat în judecată Ministerul Tineretului şi Sportului. „Nu mi-a plăcut modul în care mi s-a spus să plec atunci. Erau şi alte modalităţi elegante de a mă demite. Nu am fost de acord cu decizia şi am dat Ministerul în judecată. La finalul acestei luni avem un nou termen. Procesul nu s-a finalizat, dar zilele trecute am primit ordinul de repunere în funcţie. Sunt la treabă, avem mult de lucru“. La rândul său, Claudiu Ştefan, care a condus clubul doar două luni, aşteaptă de la Minister o decizie în ceea ce-l priveşte: „S-a primit acel ordin de repunere în funcţie a fostului director. Deocamdată aştept să văd decizia Ministerului în ceea ce mă priveşte. O să vă spun când o să ştiu mai multe“. Trebuie menţionat că Dan Magla este membru PSD, iar Claudiu Ştefan face parte din PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII