16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFenomenul s-a întors

Fenomenul s-a întors

Mutu a revenit după două luni de absenţă la Fiorentina, a fost primit cu ovaţii de suporteri şi a fost lăudat de presă după prestaţia de la Siena.

Adrian Mutu nu mai jucase de două luni până la disputa de miercuri dintre Siena şi Fiorentina. Absenţa sa nu s-a văzut atât de mult în jocul grupării toscane, dar cu siguranţă le-a lipsit suporterilor Fiorentinei, pentru care reprezintă un idol. Pe stadionul „Artemio Franchi“ din Siena, Mutu a ieşit primul la încălzire înaintea partidei, a lovit de câteva ori mingea şi a testat calitatea gazonului afectat în ultimul timp de vremea rea care s-a abătut asupra Italiei. Românul a fost întâmpinat cu aplauze de cei 3.000 de fani care au însoţit Fiorentina la Siena şi cu celebrul cântec „Il Fenomeno“. Mutu nu i-a
dezamăgit pe parcursul întâlnirii câştigate cu 5-2 de Fiorentina, fiind coautor la un gol şi marcând un altul, ultimul al formaţiei sale.

„Mutu, extraordinar“

Revenirea lui Mutu după o absenţă de două luni, cauzată de o operaţie la genunchi, a fost salutată şi de presa italiană, în special de cea din Florenţa. „Adrian Mutu a demonstrat încă o dată că este un jucător extraordinar. Din fericire, anul blestemat pentru el, 2009, s-a încheiat. Rezultatele revenirii sale s-au văzut şi noul an ne-a adus un Mutu cu poftă de joc şi de gol“, a scris site-ul Violanews. La Siena, Kroldrup a deschis scorul în minutul 5, iar Santana a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 29, după o centrare a lui Mutu. Gilardino a punctat pentru 0-3 şi 0-4 în minutele 37 şi 66, iar Mutu a închis tabela în minutul 79, cu un şut din interiorul careului. Massimo Maccarone a marcat golul de onoare al Sienei cu cinci minute înainte de final. La gazde, Paul Codrea a fost integralist, la fel ca şi Mutu în echipa Fiorentinei.
Un alt jucător care a evoluat 90 de minute în etapa a 18-a din Serie A a fost Ştefan Radu, fundaşul lui Lazio, care a ieşit învingător de pe teren din confruntarea cu Livorno, de pe Olimpico. Gazdele s-au impus cu 4-1, graţie reuşitelor semnate de Floccari (‘48, ‘55) Rocchi (‘72), Kolarov (‘90 – pen.). Pentru oaspeţi a punctat Bergvold (‘7). Lobonţ nu a fost folosit la Roma în meciul de la Cagliari, la fel întâmplându-se şi cu fundaşii Goian şi Melinte, rezerve la Palermo în meciul cu Sampdoria.

Chivu s-a ales cu o fractură craniană

Cel mai şifonat din etapa a 18-a din Serie A a ieşit Chivu, care a fost transportat la Spitalul din Verona la încheierea partidei Chievo – Inter (0-1). Căpitanul naţionalei României a fost operat la cap după ce a suferit o accidentare la un duel aerian cu jucătorul gazdelor Pellisier. „Operaţia a fost necesară pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă şi îndepărtarea unui hematom rezultat în urma contactului cu Pellissier. Coechipierii săi, care au venit la spital pentru a-l vizita, nu au avut ocazia să îl vadă, deoarece românul era deja în sala de operaţie când aceştia au ajuns“, a scris Gazzeta Dello Sport. Medicul Sergio Turazzi, şeful echipei care a efectuat intervenţia chirurgicală la un spital din Verona, la care a asistat şi doctorul lui Internazionale Milano, Franco Combi, a declarat că operaţia a decurs normal şi că pacientul se va reface fără probleme. Chivu a rămas internat.

Serie A, etapa a 18-a
Rezultatele înregistrate în etapa a 18-a din Serie A, penultima a turului. Chievo – Inter Milano 0-1, Siena – Fiorentina 1-5, Atalanta – Napoli 0-2, Bari – Udinese 2-0, Cagliari – AS Roma 0-2, Catania – Bologna 1-0, Lazio – Livorno 4-1, Parma – Juventus 1-2, Sampdoria – Palermo 1-1. Clasament: 1. Inter Milano 42 p, 2. Juventus 33 p, 3. Milan 31 p, 4. Napoli p, 5. Roma 29p, 6. Parma 28p, 7. Fiorentina 27p, 8. Palermo 27p, 9. Bari 27p, 10. Sampdoria 26p, 11. Cagliari 24p, 12. Chievo 24p, 13. Genoa 24p, 14. Lazio 19p, 15. Udinese 18p, 16. Livorno 18p, 17. Bologna 16p, 18. Catania 15p, 19. Atalanta 13p, 20. Siena 12p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS