15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEugen Neagoe: Nu port ranchiună Universităţii

Eugen Neagoe: Nu port ranchiună Universităţii

Fostul antrenor al Ştiinţei regretă doar că a preluat echipa într-o conjunctură nefavorabilă şi este convins că juveţii nu vor retrograda în acest sezon.

– Salut Eugen, ai încheiat conturile cu Universitatea?
– Da, s-a rezolvat. Am discutat cu domnul Mititelu şi ne-am înţeles în privinţa rezilierii contractului.
– Care sunt, în mare, termenii acestei rezilieri?
– Nu pot să dau sume, dar, în principiu, eu am renunţat la nişte bani, am făcut o hârtie oficială prin care am stabilit nişte termene la care trebuie să-mi primesc banii care mi se cuvin.
– S-a înţeles şi Daniel Mogoşanu cu Adrian Mititelu asupra unei sume minime de reziliere a contractului şi până la urmă s-a ajuns la judecată…
– În cazul meu nu se va ajunge la aşa ceva. Am motivele mele să cred acest lucru. Eu nu vreau să am nici un fel de litigiu cu nimeni, cu atât mai puţin cu Universitatea
– Îţi pare său că ai plecat din Cipru pentru a prelua Ştiinţa?
– Nu. Nicidecum. Îmi pare rău însă că nu am luat echipa de la începutul campionatului şi nu am putut să o pregătesc aşa cum mi-aş fi dorit. Pe scurt, am venit într-o conjunctură nefavorabilă la Universitatea.
– Eşti supărat pe cineva?
– N-am de ce să fiu supărat. Am rămas prieten cu cei de la Craiova, nu port ranchiună Universităţii, nu port pică nimănui şi doresc echipei să ajungă cât mai sus în clasament.
– Craiova este pe locul 14. Este retrogradarea o ameninţare pentru Ştiinţa?
– Nu, categoric nu. Craiova poate să-şi revină, sunt convins. Retrogradarea nu poate fi luată în calcul la o echipă cu un lot aşa cum are Universitatea.

„Vreau promovarea
cu Dacia Mioveni“

– Ce urmează pentru antrenorul Neagoe?
– Acum sunt la o cafea. M-am liniştit şi trebuie să o iau de la capăt. Merg mai departe.
– E adevărat că vei prelua Dacia Mioveni?
– Da, este adevărat, am discutat cu cei de la Dacia Mioveni şi sunt şanse mari să antrenez acolo. Voi mai avea discuţii şi în aceste zile şi cred că voi semna până luni, când este reunirea lotului.
– Ai mai avut contacte şi cu alte echipe?
– Au mai fost discuţii doar cu echipe din Liga a II-a. După cum se ştie, din cauza regulamentului, în acest sezon nu mai pot antrena în prima ligă. Am fost în discuţii şi cu Farul Constanţa, unde a ajuns în cele din urmă prietenul meu Fane Stoica.
– Ce obiective ţi-ai propus cu Dacia Mioveni?
– Echipa este la trei puncte de promovare la jumătatea campionatului şi nu voi merge la Mioveni decât dacă se doreşte promovarea în Liga I. Pentru asta trebuie însă să am sprijinul tuturor, deoarece bătălia pentru promovarea este foarte grea.

Ştiinţa, la judecata TAS
Dacă Eugen Neagoe şi-a rezolvat pentru moment diferendul financiar cu Adrian Mititelu, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre alţi foşti antrenori ai Ştiinţei. Daniel Mogoşanu aşteaptă cei 2.000 de euro promişi de patronul Universităţii la plecare, iar Fane Crişan şi Nicolo Napoli au pârât Ştiinţa la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, termenele de judecată fiind stabilite la începutul săptămânii viitoare. Nicolo Napoli cere salariile pe ultimele două luni petrecute pe banca alb-albaştrilor şi anularea deciziei prin care a fost sancţionat cu 10% din contract, în timp ce Fane Crişan vrea 56.000 de dolari, conform înţelegerii pe care a avut-o cu Ştiinţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII