22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLaszlo Sepsi, de la Benfica la FC Timişoara

Laszlo Sepsi, de la Benfica la FC Timişoara

FC Timişoara l-a achiziţionat de la Benfica Lisabona pe fundaşul stânga român Laszlo Sepsi, care a semnat un contract valabil cinci ani cu gruparea antrenată de Ioan Ovidiu Sabău. Sepsi este al treilea transfer din această iarnă al Timişoarei, după angolezul Dede şi portughezul Tiago Costa, şi reprezintă cea mai scumpă achiziţie din istoria formaţiei de pe Bega, suma plătită celor de la Benfica Lisabona fiind de aproximativ 1.5 milioane de euro, cu tot cu taxe.
Principalul acţionar al clubului bănăţean, Marian Iancu, s-a arătat foarte încântat de acest transfer şi a susţinut că Sepsi va fi viitorul fundaş stânga al naţionalei României. „Sepsi e un jucător de naţională. A fost titular la naţionala de tineret, iar acum sper să facă pasul spre naţionala mare, unde îl avem doar pe Raţ. A plecat mult prea devreme, dar e bine că o ia de la capăt. Avem nevoie de valoare, de tineri, noi promovăm tineri, dar trebuie să şi cumpărăm, pentru a ne apropia de câştigarea titlului. Am cumpărat un român de la Benfica. El a jucat la 23 de ani în Portugalia şi Spania. În afară de Raţ, nu are contracandidat la naţională“, a spus Marian Iancu.

„Nu e un pas înapoi“

La rândul său, fostul internaţional de tineret, care va avea în cei cinci ani de contract un salariu stagional de 200 de mii de euro, a spus că se bucură pentru că va lucra din nou cu Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul care l-a lansat în fotbalul profesionist. „Nu e un pas înapoi sau pe loc faptul că vin din Primera Division în Liga I, ci e un mare pas înainte, pentru că voi lucra din nou cu omul care m-a lansat în fotbalul mare, Ioan Ovidiu Sabău. Mă bucur nespus şi abia aştept să încep pregătirile cu noua mea echipă. Sper să câştig totul în România cu FC Timişoara. Am fost cumpărat definitiv şi am semnat un contract pe cinci ani“, a spus Sepsi.
Sepsi a fost achiziţionat de Benfica Lisabona la începutul anului 2008 de la Gloria Bistriţa, în schimbul a 1,5 milioane de euro, şi a semnat un contract valabil pe cinci ani şi jumătate cu gruparea lusitană. După şase luni în care nu a reuşit să se impună ca titular, Sepsi a fost împrumutat pentru un an la formaţia spaniolă Racing Santander, iar la începutul sezonului în curs împrumutul său a fost prelungit pentru încă un sezon. Racing Santander a anunţat luni că Laszlo Sepsi va reveni la Benfica Lisabona încă din această iarnă, deşi împrumutul său ar fi expirat la 30 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS