6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCăpitanul îşi caută o nouă corabie

Căpitanul îşi caută o nouă corabie

Dorel Stoica s-a despărţit de gruparea din Bănie şi este gata să semneze cu o formaţie din străinătate, fiind dorit, printre altele, de echipe din Turcia şi Franţa.

După patru ani în care a îmbrăcat tricoul alb-albastru, jucătorul Dorel Stoica şi-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea Universitatea Craiova, el renunţând la ultimele rate din contractul de 480.000 de dolari. „Nu mai sunt jucătorul Universităţii Craiova. Am bătut palma cu domnul Mititelu şi
ne-am despărţit prieteni. Chiar aş dori să-mi închei peste câţiva ani cariera sau să vin pe un post în conducere. Mă despart cu amărăciune în suflet pentru că în tot aceşti ani nu am reuşit să luăm nici măcar un trofeu. Ştiu că plec acum în momente grele, dar am încredere că toţi cei care vor rămâne şi cei care vor veni, pentru că am auzit că mai vin jucători, vor reuşi să facă mult mai mult decât până acum“, a declarat Dorel Stoica.
În ceea ce priveşte viitoarea sa destinaţie, fotbalistul a precizat: „Am ceva contacte din străinătate, dar numai după Anul Nou probabil voi semna. Merg doar afară şi sper să am sănătate să mai pot evolua cinci – şase ani până voi pune ghetele în cui.
Mi-ar plăcea să joc la FC Nantes, dar mai sunt unele neclarităţi. Am tras un pic de timp, dar este o echipă care mă presează şi sunt dispus să accept. Nu vreau să-i pronunţ numele. Toate la timpul lor“.
Fostul căpitan al Universităţii consideră că regresul echipei craiovene a venit după momentul ratării calificării în cupele europene. „Am fost la un gol distanţă de Europa League. De atunci ni s-a cam tras. Bine, noi am mai avut sezoane oscilante, dar chiar ne-a afectat înfrângerea din sezonul trecut cu FC Vaslui. Ratarea obiectivului ne-a adus aici.
Nu-mi fac probleme în privinţa retrogradării, Craiova are un lot foarte bun. Aceşti jucători tineri sunt capabili să iasă din momentul mai puţin fast pe care îl traversează. Eu zic că nu este situaţia atât de neagră pe cât se vorbeşte. Craiova va face un retur foarte bun, nu va avea emoţii“, a mai spus fotbalistul oltean, care speră ca, la un moment dat, să primească o şansă şi din partea selecţionerului Răzvan Lucescu.

Andrei Ionescu, dorit
de „U“ Cluj

Prin plecarea lui Dorel Stoica, finanţatorul Adrian Mititelu a scăpat de plata unui contract foarte mare, iar, dacă ar fi să ne luăm după spusele patronului, în zilele următoare ar putea apărea ştiri despre plecarea unor jucători precum Şoavă, Bădoi şi Vali Badea. Mititelu este dispus să le dea drumul şi acestora în schimbul renunţării la banii pe care îi mai au de primit de la club. Florin Costea şi Julius Wobay pot pleca însă doar contra unor sume consistente. Tot în perioada care urmează se va clarifica şi situaţia australianului Michael Baird, care îşi caută echipă. Baird este dorit de FC Adelaide United, unde a dat probe săptămâna trecută. Oficialii clubului de la Antipozi nu i-au dat însă un răspuns clar jucătorului şi nici nu au mai recunoscut ulterior că ar fi fost vorba de o probă de joc pentru că ar fi riscat sancţiuni din partea forurilor internaţionale deoarece atacantul australian se află încă sub contract cu Universitatea Craiova, înţelegerea dintre Baird şi Ştiinţa fiind valabilă până în anul 2012. „Baird doar s-a pregătit cu noi, n-a dat probă de joc. Ne-a cerut permisiunea şi am fost de acord“, au declarat oficialii de la Adelaide în presa australiană. Situaţia lui Baird, dar şi a celorlalţi trei „canguri“, Spase Dilevski, Josh Mitchell şi Joshua Rose, care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract din cauza întârzierilor salariale, se va clarifica la începutul lunii ianuarie, când este programată reunirea lotului. După cum se ştie, jucătorii străini din lotul Ştiinţei au fost chemaţi la Craiova pe 8 ianuarie, cu trei zile mai devreme decât restul alb-albaştrilor.
La capitolul veniri, Ştiinţa pare să fi renunţat la ideea aducerii lui Andrei Ionescu, deoarece Gigi Becali a vrut ca suma de 200.000 de euro să-i fie plătită pe loc, în timp ce Mititelu dorea plata banilor în mai multe tranşe. Pe „Micul Balaci“ au pus însă ochii clujenii de la Universitatea. „Din Liga I ne interesează Andrei Ionescu şi discutăm să-l aducem la Universitatea Cluj. Vom negocia, avem suficient timp la dispoziţie“, a dezvăluit Florian Walter, patronul „şepcilor roşii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII