22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vinde scump

Pandurii vinde scump

Cu un buget asigurat de 2,5 milioane de euro pentru retur, Pandurii Târgu Jiu a stabilit un preţ prohibitiv pentru fundaşii Novak Martinovic şi Alexandre Cardoso.

Gruparea gorjeană are resursele financiare necesare pentru continuarea activităţii şi în returul sezonului 2009-2010, bazându-se pe 2,5 milioane de euro, bani proveniţi de la acţionari, sponsori şi din drepturile TV. Cu bugetul asigurat, cei de la Pandurii nu sunt disperaţi să vândă cei mai bine cotaţi jucători, fundaşii Novak Martinovic şi Alexandre Cardoso, stabilindu-le un preţ de câte un milion de euro. După Dinamo, şi Steaua i-a trecut pe cei doi panduri pe lista de achiziţii, însă nu a făcut nici o ofertă concretă gorjenilor. „De discuţii am tot auzit, dar oferte pentru ei avem doar de afară. Fiecare costă un milion de euro“, a declarat managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu, pentru Prosport. Impresarul lui Martinovic, Zvonko Milojkovic, nu confirmă interesul Stelei pentru jucător. „Nu ştiu nimic de vreo ofertă a Stelei pentru Martinovic. În ritmul ăsta, mâine poate ajunge la Inter Milano“, a comentat Milojkovic. Novak Martinovic a atras privirile celor de la FC Copenhaga, trimişii clubului danez remarcându-l în partida cu CFR Cluj. De asemenea, sârbul este monitorizat de o formaţie din Rusia. Sârbul a evoluat pentru Pandurii în turul campionatului 1.350 de minute, lipsind doar în două partide, şi a marcat un gol. Şi Alexandre Cardoso a atras privirile echipelor cu pretenţii, însă nu are de gând să plece de la Pandurii până la finalul contractului. „Nu plec, o să termin campionatul la Pandurii, cu care am contract“, a spus Cardoso înainte de a pleca în vacanţă. Cardoso a strâns 1.440 de minute în turul campionatului, reuşind un gol în partida cu Dinamo, echipă ce şi-l doreşte din iarnă.   

Păcurar pleacă pentru 300.000 de euro

Alexandru Păcurar a primit acceptul clubului de a părăsi echipa în această iarnă în contul sumei de 300.000 de euro. „Păcurar a primit o hârtie din partea clubului, prin care se poate transfera pentru 300.000 de euro“, a confirmat managerul general Viorel Temelescu. După CFR Cluj şi Universitatea Craiova, şi FC Vaslui şi-a manifestat dorinţa de a-şi asigura serviciile mijlocaşului de 27 de ani, fiind, de altfel, singura formaţie care a făcut o ofertă concretă. Preşedintele vasluienilor, Adrian Porumboiu, a demarat negocierile cu şeful pandurilor, discuţii ce vor continua zilele următoare.

Cluburile vor să scadă baremele arbitrilor

Cluburile din Liga I au luat în discuţie în Adunarea Generală a LPF posibilitatea ca din retur să scadă baremele de arbitraj dacă prestaţia arbitrilor va continua să se menţină la un nivel scăzut. De asemenea, cluburile doresc să ceară despăgubiri arbitrilor în cazul în care aceştia influenţează clasamentul. „În vară, cluburile au fost de acord cu creşterea baremelor în ideea că arbitrajele vor fi mai bune. S-a studiat posibilitatea ca toate cluburile să ceară daune materiale arbitrilor dacă aceştia, prin deciziile lor, pot influenţa clasamentul. Sunt cluburi în Liga I care nu încasează bani pe bilete pentru a plăti baremul de arbitraj, iar pretenţiile sunt mari“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii Târgu Jiu. Un arbitru care oficiază la centru în Liga I încasează un barem net de 5.600 de lei, un asistent – circa 2.500 de lei, iar un arbitru de rezervă, puţin peste 1.300 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS