21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus, în cădere liberă

Juventus, în cădere liberă

Formaţia torineză a pierdut cinci dintre ultimele şase partide jucate în toate competiţiile în care este implicată, totul culminând cu înfrângerea de duminică în faţa codaşei Catania.

Juventus a pierdut duminică, pe teren propriu, scor 1-2 (Salihamidzic ‘66 / Martinez ‘23-penalty, Izco ‘87), partida cu AC Catania, din etapa a 17-a din Serie A. La finalul partidei cu Catania, suporterii echipei Juventus şi-au fluierat preferaţii, manifestându-şi nemulţumirea şi în afara stadionului. Înaintea meciului, autocarul formaţiei torineze a fost atacat cu ouă. Deşi Juve a pierdut cinci dintre ultimele şase partide jucate în toate competiţiile în care este implicată, tehnicianul Ciro Ferrara a declarat că nu intenţionează să demisioneze.
„Marea este agitată, suntem în plină furtună, dar nu părăsesc nava. Este un moment dificil, rezultatele nu se ridică la nivelul prestigiului acestui club. Dar, dacă vom rămâne uniţi, ne vom reveni“, a spus Ferrara.
Antrenorul lui Juve se bazează pe susţinerea preşedintelui clubului, Jean-Claude Blanc, care l-a reconfirmat pe tehnician în funcţie la câteva minute după înfrângerea din meciul cu Catania.
„Nu se schimbă atitudinea noastră în câteva zile. Avem în continuare încredere în Ciro şi în staff-ul său. Va trebui să muncim mai mult şi să facem o analiză critică. Pauza de iarnă a venit fără îndoială într-un moment bun pentru a ne gândi şi a reveni în formă mai bună şi cu alte rezultate“, a spus Blanc.

Ştefan Radu a impresionat din nou

Mijlocaşul român Paul Codrea a fost integralist în partida pe care formaţia sa, Siena, a pierdut-o în deplasare, în faţa lui Palermo, cu 1-0 (Cavani ‘40). În schimb, Dorin Goian a fost doar rezervă la Palermo, iar Cristian Melinte nu a fost inclus în lot. Site-ul calciomercato.it a scris că Paul Codrea a încercat să-şi ajute echipa, dar a avut puţine reuşite, acordându-i nota 5,5. „Codrea a încercat să-şi servească atacanţii, dar defensiva sicilienilor i-a neutralizat toate încercările“, a scris sursa citată.
Portarul Bogdan Lobonţ a fost rezervă la AS Roma în meciul pe care echipa sa l-a câştigat acasă, în faţa Parmei, cu 2-0 (Burdisso ‘48, Brighi ‘90). Nici Cristi Chivu nu a jucat în partida pe care Inter Milano a disputat-o în propriul fief cu Lazio Roma, scor 1-0 (Eto’o 14). În schimb, Ştefan Radu a fost integralist la Lazio, presa italiană scriind că fundaşul român a avut o prestaţie excelentă. Sursa citată i-a acordat nota 7 fundaşului român, la fel ca şi site-urile tuttomercatoweb.com, sportevai.it şi cotidianul Il Tempo, considerându-l cel mai bun jucător al lazialilor. „Prestaţie excelentă pentru Ştefan Radu. L-a controlat într-o manieră extrem de fină pe Diego Milito, iar acesta nu a existat pe teren. Mai mult, românul l-a blocat în bandă şi pe Maicon. A avut o singură nereuşită în faţa lui Stankovici, dar, în general, intervenţiile sale au salvat multe ocazii de gol“, a scris goal.com.

Patru meciuri amânate

Patru dintre jocurile programate în runda a 17-a din Serie A au fost amânate din cauza căderilor masive de zăpadă care au afectat Italia. Este vorba despre partidele Bologna – Atalanta, Fiorentina – AC Milan, Genoa – Bari şi Udinese – Cagliari. Acestea se vor disputa la o dată care va fi stabilită ulterior.
Tot în etapa a 17-a s-au jucat meciurile Livorno – Sampdoria 3-1 (Rivas ‘39, Danilevicius ‘47, ‘90 / Cassano ‘15) şi Napoli – Chievo 2-0 (Hamsik ‘7-penalti, Quagliarella ‘88).
Clasament: 1. Internazionale Milano 39 de puncte; 2. AC Milan 31; 3. Juventus 30; 4. AS Roma 28; 5. Parma 28; 6. SSC Napoli 27; 7. Palermo 26; 8. UC Sampdoria 25; 9. AS Bari 24; 10. Fiorentina 24; 11. Genoa 24; 12. Chievo Verona 24; 13. Cagliari Calcio 23; 14. Udinese 18; 15. Livorno 18; 16. S.S. Lazio 16; 17. Bologna 16; 18. Atalanta 13; 19. Calcio Catania 12; 20. AC Siena 12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS