8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Donose: Ştiinţa nu va mai retrograda!

Costică Donose: Ştiinţa nu va mai retrograda!

Supranumit „Pele“ al „Craiovei Maxima“, fostul mare fotbalist care împlineşte 57 de ani astăzi susţine că Ştiinţa are jucători de valoare şi crede că echipa-fanion, cu două-trei plombe, va rămâne în prima ligă.

– Ce ne facem cu Universitatea? Iarăşi am ajuns pe un loc 14, care ne dă destule emoţii pentru returul campionatului…
– Ascultaţi-mă şi notaţi-vă: Ştiinţa nu va retrograda niciodată!
– Nimeni nu vrea asta, dar amintiţi-vă de episodul umilitor din 2005, când Ştiinţa a retrogradat după 41 de ani neîntrerupţi în prima ligă fotbalistică.
– Atunci a fost un accident. Repet, Ştiinţa nu va mai retrograda! Pe ce mă bazez când afirm asta? Deşi sunt pe locul 14, fotbaliştii Craiovei au valoare individuală.
– Avem jucători de valoare, dar n-avem, cum se spune, echipă?!
– Exact, cam aşa ceva. Nu trebuie să căutăm acum neapărat un antrenor, ci ne trebuie totuşi câţiva jucători, vreo doi-trei, cu experienţă. Atât ne-ar trebui, vreo două-trei plombe. Antrenor? Poate să fie cine vrea finanţatorul. Degeaba aduci antrenor pe Mircea Lucescu, de exemplu, dacă n-ai echipă. În prezent, Universitatea n-are echipă competitivă, îi mai trebuie, cum ziceam, câteva transferuri.
– Finanţatorul Craiovei a anunţat un plan de reconstrucţie a Ştiinţei prin care unii jucători cu contracte mari şi mai în vârstă n-ar mai intra în vederile lui, cum ar fi Dorel Stoica, Wobay şi alţii…
– Nu asta-i soluţia bună pentru Universitatea în acest moment destul de critic. Este o vorbă din bătrâni de care trebuie să se ţină seama: „Cine n-are bătrâni să-şi cumpere!“. Un singur exemplu aş da: s-a cunoscut absenţa lui Dorel Stoica. Este cineva care nu recunoaşte asta? S-a cunoscut faptul că fără Dorel în teren Universitatea n-a câştigat un punct! Dorel, fără să aibă vreo vină, a fost trimis la … plimbare prin Turnu Severin, deşi Universitatea ar fi avut mare nevoie de el în acele momente.

Mititelu nu trebuia să-l demită pe Napoli

– Decăderea Universităţii a început la sfârşitul campionatului trecut, atunci s-a întâmplat ceva oarecum inexplicabil…
– Ba explicabil. Atunci s-a renunţat la serviciile antrenorului Nicolo Napoli, asta-i greşeala făcută. Mai erau câteva etape de disputat şi a fost demis antrenorul cu care fostul „Central“ a fost iarăşi arhiplin, Ştiinţa bătuse pe CFR Cluj şi Dinamo, plus alte victorii în afară, echipa era în ascensiune, cu şanse de calificare în Europa League?! Atunci s-a produs greşeala, prin demiterea antrenorului. Cu ce a greşit Napoli? Mă rog, nu ştim adevărul, ce o fi fost între cei doi, Mititelu şi Napoli…
– Care mai este legătura lui Costică Donose cu Universitatea?
– Nici una, cu regret o spun. De ce nu mai sunt în departamentul de scouting? Nu ştiu prea bine ce s-a întâmplat. Probabil că finanţatorul Mititelu nu m-a mai vrut. N-am intrat în amănunte, nu mă interesează şi nu comentez deciziile altora. N-am mai avut loc în schemă, asta e!
– Cei din „Craiova Maxima“, cu mici excepţii, nu prea mai au loc în schema Universităţii Craiova. Unii lucrează, ca antrenori, prin Kuweit, iar alţii muncesc pe la Termoficare, pe la Regia de Apă…
– Aşa-i…
– Cum merg treburile la Şcoala de Fotbal „Costică Donose“?
– Şcoala, coordonată bine de fiul meu, Alin, există şi supravieţuieşte. Nu este uşor, mai ales pe criza asta.
– Cum îşi petrece Costică Donose mâine (astăzi – n.r.) ziua de naştere?
– Nu sunt în cantonament, deci am voie să beau un pahar de vin!Asta o să fac. O să beau două!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII