8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie izbăvitoare

Victorie izbăvitoare

Pandurii Târgu Jiu    2
Unirea Alba Iulia    0
Stadion
„Municipal“, spectatori 2.000
Au marcat: Păcurar (’40 p), Stromajer (‘59).
Pandurii: Mingote – Popete (’69, Rusu), Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Păcurar, Stângă, Murgan (’77, Nalaţi), Lazic (’56, Grecu) – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Unirea: Cernea – S. Rădoi (’76, Sg. Costea), Bonacin, Vujadinovic, Bucurică – Olah (‘85, Selagea), Dâlbea (’64, Ghe. Grozav), Varga, I. Bălan – Fl. Dan, Veljovic. Antrenor: Adrian Falub.
Cartonaşe galbene: Raskovic, Popete, Murgan, Păcurar / Varga (22,28), Cernea, Vujadinovic, Rădoi, Bonacin.
Cartonaş roşu: Varga ‘28
Au arbitrat: I. Kovacs – Ed. Dumitrescu, R. Ghinguleac.

Pandurii a reuşit să câştige după trei luni şi să se desprindă de locurile retrogradante.

Chiar şi cu cel mai slab atac din Liga I, Pandurii şi-a propus să rupă seria celor zece jocuri consecutive fără victorie cu nou-promovata Unirea Alba Iulia, însă gorjenii au tremurat serios în debutul jocului. Nu din cauza frigului, ci la bara lui Olah (‘12), care i-a scos din sărite pe spectatori şi l-a făcut şi pe Ciobotariu să tresară lângă banca tehnică. În tribune şi-a făcut apariţia şi noua achiziţie a pandurilor, atacantul Kamara, dar el va coborî în iarbă abia din retur, ivorianul consultând foaia de joc pentru a face cunoştinţă cu viitorii coechipieri. După mai bine de un sfert de oră, Pandurii a creat prima fază serioasă de gol. Păcurar a pasat în adâncime pentru Popete, fundaşul târgujian a pătruns şi a şutat din unghi, pe sub Cernea şi pe lângă poartă (‘17). Gazdele au primit şi o mână de ajutor nesperată de la Norbert Varga, ce a încasat două cartonaşe galbene în numai şase minute, fiind eliminat de Istvan Kovacs (‘28). Un minut mai târziu, Vujadinovic a reluat cu capul din şase metri, prea slab pentru Mingote. Dacă pandurii lui Ciobotariu erau obişnuiţi să intre la cabine cu un gol handicap, cu Unirea lucrurile s-au schimbat. O centrare a lui Popete din partea dreaptă a fost oprită cu mâna de Bucurică în suprafaţa de pedeapsă şi centralul Kovacs a arătat cu mare întârziere punctul cu var. Păcurar a executat în vinclu şi a deschis scorul, 1-0, trimiţându-şi în premieră echipa la cabine în avantaj.

1.238 minute pentru un gol

Unirea a cerut penalti după pauză la o minge sărită din pământ în mâna lui Martinovic, dar Kovacs nu a fost de acord cu solicitarea ardelenilor. Pandurii şi-a văzut de treabă în continuare şi a majorat scorul prin Jaka Stromajer, slovenul deviind la colţul lung mingea centrată perfect de Popete (‘59). Stromajer este la prima reuşită în acest sezon după 1.238 de minute jucate. Mulţumit de rezultat, Ciobotariu a îngheţat jocul, iar Falub a mizat timid pe ofensivă şi pe pasul înapoi al gazdelor, câştig de cauză având tehnicianul gorjean care a bifat primul succes pe banca tehnică a echipei Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS