17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa se apără cu atacanţii

Ştiinţa se apără cu atacanţii

Echipa din Bănie este „în top“ în ceea ce priveşte golurile primite în acest tur, dar, în schimb, se poate lăuda cu cele 24 de goluri înscrise, la acest capitol fiind întrecută doar de liderul FC Timişoara şi de Rapid.

„Trebuia să fim puţin mai atenţi în apărare, pentru că am controlat jocul în rest. Am avut ocazii şi cred că am fi meritat cel puţin un punct. Dar ăsta este fotbalul şi acum trebuie să ne gândim la următorul meci. Trebuie să ne revenim“, a spus Andrei Prepeliţă, după înfrângerea cu Steaua. Înfrângere care nu i-a adus punctele mult dorite lui Prepeliţă, dar, în schimb, avertizat, fotbalistul a intrat în vacanţă mai devreme decât alţi colegi de echipă. Mijlocaşul oltean avea însă dreptate atunci când vorbea de apărarea visătoare a Ştiinţei, chiar dacă în centrul defensivei s-a aflat şi veteranul Dorel Stoica. Doar două echipe au primit mai multe goluri decât Universitatea (26) în acest campionat. Este vorba de „lanterna roşie“, Ceahlăul (33), şi nou-promovata Internaţional Curtea de Argeş (28), aflată şi ea pe loc retrogradabil. Lucru inacceptabil pentru reclama care i se face Universităţii, echipă cu pretenţii de cupe europene şi fundaşi de loturi naţionale. Craiova a mai „recuperat“ însă în atac, în condiţiile în care doar două formaţii au marcat mai multe goluri decât Ştiinţa (24) în acest sezon, liderul FC Timişoara (29) şi Rapid (35). Cât priveşte meciul cu Oţelul, trebuie remarcat că o victorie la Galaţi poate urca Universitatea Craiova pe locul 10 la finalul turului, „sărind“ chiar de Oţelul şi Poli Iaşi, care nu poate emite pretenţii la victorie în meciul de la Urziceni. Misiunea alb-albaştrilor va fi însă una dificilă în primul rând din cauza absenţelor din lotul craiovean. După cum se ştie, antrenorul Eugen Neagoe nu va putea conta în meciul cu Oţelul pe Florin Costea, Prepeliţă, Vali Găman  (suspendaţi) şi Julius Wobay (accidentat), pentru completarea lotului apelând la jucători de la „satelit“. Cei 18 fotbalişti care au făcut ieri deplasarea la Galaţi sunt: Lung Jr., Merlier – portari; Bădoi, D. Stoica, Barbu, Mitchell, Şoavă, Rose, Firţulescu, Bărboianu, Buşu, J. Nicolae, Trică, M. Costea, Badea, Dina, Roman şi Surugiu – jucători de câmp.

„Munti“, ameninţat

Palmaresul nu este favorabil Universităţii, la „general“, din 40 de dispute, moldovenii reuşind 19 victorii, în timp ce oltenii au contabilizat 14. Şapte partide s-au încheiat la egalitate. În meciurile disputate la Galaţi, Ştiinţa a avut prea puţine momente de bucurie, în 20 de meciuri gazdele impunându-se de 14 ori. Trei dispute s-au terminat la egalitate, iar juveţii au reuşit să învingă doar de trei ori. Oţelarii sunt şi ei cu cuţitul la os, iar antrenorul Dorinel Munteanu ar putea fi înlăturat dacă nu îşi îndeplineşte obiectivul. „Va fi un meci foarte important şi depinde doar de noi dacă îl vom câştiga. Vreau să câştig cu Universitatea pentru a-mi îndeplini obiectivul din turul de campionat (20 de puncte – n.r.). Dacă vom învinge, vacanţa va fi altfel pentru jucătorii mei“, a recunoscut Munteanu.
Totuşi, trupa lui Eugen Neagoe are avantajul moral al ultimului meci direct încheiat cu victoria oltenilor, scor 2-0 (aprilie 2009). Atunci, pentru olteni au marcat Florin Costea şi Wobay, jucători care, din păcate, mâine nu se vor afla pe teren. Absenţele din lot vor conta, desigur, în economia partidei de la malul Dunării, la fel cum va conta şi starea de spirit, total diferită faţă de meciul precedent. Atunci, Universitatea lui Nicolo Napoli venea după o victorie răsunătoare în faţa celor de la CFR Cluj (scor 4-1), iar acum alb-albaştrii au pierdut cu 1-2 confruntarea cu Steaua. Rămânând la meciul cu bucureştenii, trebuie spus că LPF, prin Comisia de Disciplină, a amendat clubul Universitatea Craiova cu 20.000 de lei, pentru incidentele provocate de spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII