7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportE vremea unei victorii!

E vremea unei victorii!

Pandurii Târgu Jiu – Unirea Alba Iulia
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 18.00, GSP TV
Formaţii probabile:
Pandurii:
Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Lazic, Stângă, Păcurar, Grecu – Raskovic, Stromajer.
Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Unirea: Cernea – Bucurică, Vujadinovic, Bonacin, S. Rădoi – I. Bălan, Fl. Dan, N. Varga, A. Olah – Grozav, Veljovic.
Antrenor: Adrian Falub
Vor arbitra: I. Kovacs – Ed. Dumitrescu, R. Ghinguleac.

Duelul, în premieră în Liga I, dintre Pandurii Târgu Jiu şi Unirea Alba Iulia este ultima speranţă a turului pentru echipa lui Liviu Ciobotariu de a-şi asigura o iarnă liniştită.

Ultimul succes al gorjenilor în Liga I s-a consemnat pe 11 septembrie, când Pandurii învingea la Târgu Jiu pe CFR Cluj, scor 1-0. În trei luni, după zece jocuri consecutive fără victorie, Pandurii a ajuns în pragul retrogradării şi încearcă să salveze situaţia în ultima confruntare a turului. Nou-promovata Unirea Alba Iulia pare adversarul ideal pentru ieşirea din criză, ardelenii reuşind doar două remize în deplasare în turul campionatului la echipe din zona retrogradării, Bistriţa şi Ceahlăul. „Din fericire, contracandidaţii noştri la retrogradare nu au făcut o figură frumoasă în deplasare. Nu mai putem face nici un pas greşit, cu Alba Iulia nu ne mulţumeşte un egal, obiectivul nostru este victoria. Unirea este outsider în faţa noastră“, a declarat secundul pandurilor, Florin Bejinariu. Pentru a spera la victorie, pandurii trebuie să depăşească handicapul terenului afectat de ploile căzute în această săptămână şi să gestioneze mai cu atenţie primele 45 de minute. „Jucătorii trebuie să fie mai concentraţi şi să abordeze mai bine începuturile de joc. Terenul va fi un impediment pentru noi şi va afecta calitatea jocului. Sperăm să nu fie impracticabil la ora meciului. E un factor important pentru echipa gazdă, dar astea sunt condiţiile“, a mai spus Bejinariu.

Intrare liberă la peluze

Rezultatele slabe din ultimul timp şi vremea capricioasă nu lasă să se întrevadă un aflux prea mare de spectatori în tribune, deşi clubul Pandurii pune la dispoziţia fanilor 2.500 de tichete gratuite la peluze. „Suporterii ar trebui să vină să ne susţină pentru că e ultimul joc din turul campionatului. Dacă plouă, însă, e puţin probabil ca jocul să atragă prea mulţi spectatori“, a mai declarat Bejinariu. Chiar dacă au moralul afectat de şirul insucceselor, pandurii sunt încrezători că pot învinge Unirea. „Deşi cele zece jocuri fără victorie atârnă la moralul echipei, trebuie să avem încredere. Întâlnim o echipă de pluton, ca şi noi. Ne apasă şi locul din clasament, dar cu o victorie vom reuşi să salvăm acest tur“, a afirmat Florin Bejinariu.

Pandurii, somată de LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a acordat un ultim termen, respectiv 30 de zile, echipei CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu pentru achitarea penalităţilor financiare dictate de Comisia de Disciplină, în valoare de 150.000 de lei. Preşedintele Marin Condescu a primit această sancţiune după ce a acuzat comisiile LPF că au o funcţionare de tip „mafiot“ şi sunt în afara legii, pentru că modificările la statutul FRF şi LPF nu au fost aprobate de tribunal. Gorjenii trebuie, practic, să plătească penalitatea până la startul returului, programat pe 20 februarie, pentru a nu evita o eventuală neprogramare în campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS