24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAproape de perfecţiune

Aproape de perfecţiune

România a jucat de la egal la egal cu cea mai în formă echipă de la CM din China, dar a pierdut meciul din pricina numeroaselor ratări.

Un gol a făcut diferenţa dintre naţionala feminină de handbal a României şi cea a Norvegiei, în ultimul meci al Grupei C de la CM din China. Regretul a fost în tabăra română şi asta pentru că evoluţia elevelor lui Radu Voina a fost foarte bună, nordicele impunându-se norocos cu scorul de 25-24 (14-12), la capătul unui final în care s-au apărat „orbeşte“ şi au avut mare noroc la şuturile tricolorelor.
Româncele au început în forţă partida, considerată „finala jucată în devans“ de către organizatori, deschizând scorul în minutul 2, prin Neagu. Cele două echipe au mers „cap la cap“, paradele Paulei Ungureanu şi apărarea exactă făcând ca în primele zece minute să primim doar patru goluri. Cu atacuri rapide, nordicele le-au surprins pe tricolore pe repliere şi, în minutul 12, s-au distanţat la două goluri, scor 6-4. Două minute mai târziu, extrema stânga, Iulia Puşcaşu, a fost lovită în genunchiul drept şi a părăsit terenul. Narcisa Lecuşanu a punctat de la şapte metri, scor 7-5, iar pe următorul atac tricolor, aceeaşi Narcisa Lecuşanu a marcat de la jumătatea terenului, după ce a văzut-o pe Katrine Lunde Haraldsen ieşită din poartă (7-6). Au urmat două goluri ale norvegiencelor, Cristina Neagu replicând imediat, scor 9-7 (‘17). Pe finalul reprizei, apărarea tricoloră nu a luat gol în ultimele patru minute, dar totuşi Norvegia a intrat cu avantaj la cabine, scor 14-12.

Răsturnări de situaţie

La reluare, norvegiencele au fost primele care au marcat (15-12, ‘32). În minutul 37 (17-14), portarul României, Paula Ungureanu, a apărat o aruncare de la 7 metri, dar Vădineanu a ratat imediat acelaşi tip de aruncare. Româncele s-au menţinut în joc graţie reuşitelor lui Neagu, iar în minutul 48 au reuşit să egaleze la 19. Un minut mai târziu, handbalistele lui Radu Voina au preluat conducerea, dar din păcate nu au reuşit să mărească diferenţa, ba mai mult, au cedat iniţiativa, iar în minutul 56, Norvegia conducea cu scorul de 24-21. Carmen Amariei s-a dovedit providenţială, ea marcând golul egalizator în minutul 59, dar, din păcate pentru tricolore, norvegiencele şi-au demonstrat eficacitatea pe contraatac şi au punctat decisiv, scor final 25-24.
Marcatoarele echipei României au fost: Neagu (9 goluri), Amariei (6), Lecuşanu (4), Vărzaru (3), Maier (2), în timp ce pentru Norvegia s-au remarcat Nostvold şi Frafjord, cu câte patru reuşite.
România s-a calificat în grupele principale de pe locul doi, cu 8 puncte.  Repartizată în grupa II principală, România va întâlni: Norvegia, Ungaria, Spania, Coreea de Sud şi China. Primul meci al tricolorelor va fi cu China, sâmbătă, de la 11.15, iar duminică de la ora 11.15 va juca cu Spania, restul confruntărilor urmând să se stabilească ulterior. În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc în 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate în 20 decembrie.

Gaţu şi Tadici, optimişti

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, rămâne optimist după înfrângerea în faţa Norvegiei şi speră că meciul se va reedita în finala CM din China. „A fost un meci ca o finală de CM! Fetele noastre au pierdut pentru că am întâlnit o echipă foarte puternică şi pentru că nu am ştiut să gestionăm momentele favorabile. Şansele noastre rămân aceleaşi, probabil vom juca semifinala cu Rusia“, a spus Gaţu.
Fostul antrenor al echipei naţionale, Gheorghe Tadici, a spus că România putea învinge ieri Norvegia: „Am avut meciul în mână în multe momente, dar n-am profitat. Trebuie să fim însă obiectivi şi să recunoaştem că fără Paula Ungureanu, care a scos câteva mingi incredibile la acest nivel, jocul ar fi fost foarte greu. Şansele noastre la medalia de aur rămân, însă avem nevoie de trei victorii în grupa principală. Suntem o echipă cu mare experienţă şi dacă acum nu vom reuşi să jucăm finala şi chiar să o câştigăm, atunci nu ştiu când mai putem“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII