12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Stan: Ştiinţa joacă fotbal, asta mă îngrijorează

Marius Stan: Ştiinţa joacă fotbal, asta mă îngrijorează

Preşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stana, a afirmat că oltenii au fost egalii Stelei şi că au pierdut injust, Universitatea practicând un fotbal bun, dar ratările lui Florin Costea au contat mult în ecuaţia derbiului de la Craiova.

– Greşim în cazul în care catalogăm disputa de sâmbătă de la Galaţi ca fiind una între două echipe candidate la retrogradare – având în vedere locurile ocupate de Universitatea şi Oţelul?
– Nu este nici o exagerare. Eu aş zice că este un meci între două echipe care şi-au propus multe la început de sezon, dar au obţinut puţin. Este mai mult decât evident că de la locul 9 în jos orice echipă are nişte temeri. Trebuie să ne împăcăm cu gândul ăsta. Aşa că disputa noastră de sâmbătă, din ultima etapă a turului, este una între două echipe care au foarte mare nevoie de puncte. Meciul de la Galaţi este, aşa cum aţi remarcat, un joc de şase puncte! De fapt, toate meciurile dintre formaţiile care sunt de la locul 9 în jos sunt de şase puncte. Suntem, cu adevărat, implicaţi în lupta pentru evitarea retrogradării. Se înţelege, Oţelul vrea să câştige toate cele trei puncte puse în joc sâmbătă, aşa cum şi-a propus la fiecare meci.
– Oţelul revine acasă după un punct mare, obţinut la Vaslui, în timp ce Craiova vine la Galaţi după o înfrângere acasă…
– Înfrângerea Universităţii în faţa Stelei este dureroasă, dar injustă, cel puţin după aspectul jocului de pe „Ion Oblemenco“. Craiova, nu trebuie să uităm, a jucat fotbal luni seară.
– Adică?
– Craiova joacă fotbal, asta-i problema care mă îngrijorează în perspectiva meciului de sâmbătă. Oltenii au ratat foarte mult, dar fotbalul practicat de ei a fost unul cel puţin la nivelul Stelei.

Florin Costea, lipsit de inspiraţie cu Steaua

– Credeţi că principalul vinovat de acest eşec al Ştiinţei în faţa Stelei este antrenorul Eugen Neagoe, aşa cum zice finanţatorul Craiovei, respectiv că „meciul l-a pierdut Neagoe“?
– Ştiţi foarte bine că nu fac comentarii din astea, dar mă întreb: ce să facă antrenorul când jucătorul ajunge de trei ori – cazul lui Florin Costea – singur cu portarul Zapata?! Lipsa de inspiraţie a lui Costea a făcut ca din cele trei uriaşe ocazii nici una să nu fie gol! Cel puţin un gol marcat de Florin Costea ar fi schimbat datele problemei în derbiul de luni seară, de la Craiova. În fotbal, ca şi în viaţă, şansa are un mare rol. Şi zic că, în acest joc cu Steaua, Craiova chiar n-a avut şansă.
– Cred că sunteţi bucuros că Universitatea, în meciul de sâmbătă, de la Galaţi, nu va putea trimite în teren vreo şase titulari!
– Chiar nu ştiu asta… Şi de la noi nu va evolua Sârghi, un jucător titular, care a devenit important pentru Oţelul. Absenţa lui contează foarte mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII