7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoborâţi Norvegia!

Doborâţi Norvegia!

Elevele lui Radu Voina s-au „încălzit“ cu Tunisia pentru marele meci de astăzi, contra Norvegiei, pentru supremaţia Grupei C.

Fără greşeală, aşa s-ar putea caracteriza parcursul handbalistelor române până acum la Campionatul Mondial din China, unde au obţinut numai victorii categorice, confirmând ideea că România este capabilă să-şi adjudece marele trofeu. Ultima reprezentaţie de forţă a elevelor lui Radu Voina a avut loc ieri, când au zdrobit echipa similară a Tunisiei cu scorul de 39-22 (23-10), meci în care, deşi nu au apăsat pe „acceleraţie“ prea tare, au lăsat impresia că sunt la antrenament. În tribună au fost lăsate Cristina Vărzaru şi Mihaela Smedescu. Extrema dreapta a fost lăsată în afara lotului deoarece selecţionerul a dorit să o menajeze pentru meciul cu Norvegia. Golurile României au fost marcate de: Iulia Puşcaşu (7), Ionela Gâlcă (6), Oana Manea (6), Ramona Maier (5) Ada Nechita (4), Melinda Geiger (3), Clara Vădineanu (3), Cristina Neagu (2), Narcisa Lecuşanu (2), Carmen Amariei (1).
Tot ieri, în Grupa C, Chile a pierdut clar în faţa Japoniei (19-38), iar Norvegia a câştigat meciul cu Ungaria cu scorul de 25-19. Naţionala României a trecut din nou în fruntea Grupei C, cu 8 puncte (golaveraj +66), în timp ce Norvegia este pe locul doi, cu acelaşi număr de puncte, dar golaveraj inferior (+61), iar Ungaria este pe locul trei, cu 4 puncte.

Azi e momentul adevărului

Deja calificată în grupa a doua principală, România va juca astăzi, de la ora 13.15 (TVR 1), contra Norvegiei, principala candidată la câştigarea acestui turneu final. Acest meci are o importanţă foarte mare în economia competiţiei, câştigătoarea confruntării urmând să termine pe primul loc în Grupa C, dar cel mai mult va conta pentru moralul tricolorelor.
„Fetele şi-au dorit această victorie, au tratat la fel fiecare adversar. Acum e foarte important următorul meci. Norvegia este o mare forţă a handbalului feminin, chiar dacă lipsesc unele jucătoare. La handbal feminin, scopul este să baţi Norvegia, apoi poţi să te gândeşti şi la altceva. Cu Dumnezeu înainte, vom face tot ce putem mai bine. Ramona Maier nu e recuperată complet şi am menajat-o pentru că avem nevoie de ea mai departe“, a spus selecţionerul Radu Voina. „Cu Norvegia este o partidă destul de grea. Nu mai au jucătoare de valoare, dar a rămas un nucleu bine format. Avem mare nevoie de punctele din meciul cu Norvegia şi de Ramona Maier în teren“, a punctat fostul portar al naţionalei României, Luminiţa Huţupan-Dinu.
În semifinale se vor califica echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale. Semifinalele vor avea loc pe 18 decembrie, iar finalele CM din China sunt programate pe 20 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII