21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, ţinută în şah de codaşa Dinamo

Energia, ţinută în şah de codaşa Dinamo

Energia Târgu Jiu    35
Dinamo Bucureşti    32

Sala Sporturilor din Târgu Jiu, spectatori: 400.
Energia: Dragomir, Rădulescu – Păiuş (2 goluri), Truică (1), Humberto (5), V. Popescu, Kapular (2), Apolzan (9), Criciotoiu (1), Enache, Kukrika (6), Florea (9), Giotoiu. Antrenor: Vasile Stângă.
Dinamo: Borodi, Drenceanu, Botaş – Pantea, Purcărea (8), Vasiloiu, Guianu, Cojocea (5), B. Voica (7), Dragnea (7), Vasile (2), Voicu, Bota (3), Simion. Antrenor: Eliodor Voica.
Au arbitrat: B. Anton – I. Cristea (Iaşi).

Echipa lui Vasile Stângă, favorită, îşi punea doar problema scorului înaintea jocului cu Dinamo, dar a tremurat serios pentru victorie până cu patru minute înainte de final.

După un start echilibrat, gorjenii s-au desprins la şase goluri, 12-6 (‘16), pe fondul unei duble eliminări în tabăra bucureşteană, dar Vasile Stângă a stopat, cu un time-out, elanul elevilor săi şi a schimbat liniile. Nemulţumită de arbitraj, Dinamo a „profitat“ de pauză încercând să părăsească sala, dar Eliodor Voica i-a întors din drumul spre vestiare. Deconectaţi de la meci, gorjenii s-au întrecut în greşeli, iar oaspeţii au revenit în meci cu patru goluri consecutive, 13-11 (‘20). Gazdele au forţat puţin şi au intrat la cabine cu trei goluri avans, scor 19-16.
Scenariul s-a repetat şi în partea secundă. Energia s-a desprins la şase goluri, 27-21 (‘44), dar „câinii roşii“ nu s-au predat şi au redus din handicap, 29-27 (‘50), diferenţa de două goluri menţinându-se până în minutul 56, scor 32-30, punând şi mai multă presiune pe echipa din Târgu Jiu. Stângă a reintrodus titularii şi a risipit emoţiile într-un final mai strâns decât era firesc.

Voica a criticat arbitrajul

Deciziile, de multe ori bizare pentru ambele echipe ale celor doi arbitri ieşeni, Bogdan Anton şi Iulian Cristea, au fost contestate de dinamovişti atât în teren, cât şi la conferinţa de presă, prin vocea antrenorului Eliodor Voica. „A fost un joc de handbal, să zicem bun, chiar dacă diferenţa valorică dintre cele două echipe este mare, şi cu această ocazie felicit gazdele. O dezamăgire am în ceea ce priveşte arbitrajul. Nu vreau să fiu foarte critic, dar este deranjant când cei doi vor să iasă în evidenţă în locul actorilor din teren. Handbalul este un sport bărbătesc, iar noi suntem acuzaţi că jucăm dur, că Purcărea loveşte… Purcărea este un exemplu pentru mine, să ne uităm la el ce face în teren. Nu am vrut să scot echipa de pe teren, jucătorii au avut iniţiativa asta, iar eu i-am chemat, dar consider că este o măsură extremă şi nu aş vrea să o aplic vreodată. Mă bucură că aceşti băieţi au făcut un joc bun şi am tot respectul pentru ei că fac asta fără bani“, a spus Voica.

Stângă, neinspirat

Din dorinţa de a rula toţi jucătorii, Vasile Stângă a pus în pericol victoria cu Dinamo, dar diferenţa de valoare şi-a spus, până la urmă, cuvântul. „Poate a fost şi o lipsă de inspiraţie a mea că am făcut un time-out la 12-6. Am văzut diferenţa mare şi am zis să joace toţi, dar uite că m-am păcălit. S-a ratat foarte mult, s-a jucat fără nici un fel de idee. S-a acumulat foarte multă oboseală la unii dintre jucători. Nu am cum să joc fără anumiţi oameni, Kukrika sau Apolzan, care este singur pe post. Victoria este victorie, uite că jucând prost am câştigat. Nu vreau să mă leg de arbitraj, s-a greşit şi într-o parte şi în alta. Foarte mult s-a greşit, probabil, de la scandalul lui Dinamo. Ăsta e arbitrajul românesc, nu avem ce face şi trebuie să ne acomodăm cu el“, a spus Stângă, prefaţând meciul viitor: „Va fi foarte greu la Odorhei, nu ştiu ce o să facem… şi presiunea, şi arbitrii… Dacă jucăm aşa nu avem nici o şansă la Odorhei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS