10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, spre matineu

Pandurii, spre matineu

Poli Iaşi – Pandurii 1-0
Stadion
„Emil Alexandrescu“, spectatori: 2.000.
A marcat: Bujor ’7.
Poli: Brăneţ – Străuţ, Ad. Ilie, Munteanu, Costache (’78, Pecnik) – Miclea (’58, Bîrlădeanu), Mihailov, Ignatov, Cr. Constantin – Bâlbă (’67, Balde), Bujor. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Mingote – Rusu (’46, Popete), Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan (’73, Raskovic), Stângă (’60, Stromajer), Murgan, Păcurar, Lazic – Tilincă. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Cartonaşe galbene: Ad. Ilie, Mihailov, Ignatov, Munteanu / Murgan, Lazic, Martinovic, Cardoso.
Cartonaş roşu: Murgan (’85).
Au arbitrat: C. Buşi – Ed. Ungureanu, V. Marinescu.

Deşi a plecat cu speranţe la Iaşi, Pandurii a fost dominată clar în debutul jocului şi elevii lui Petre Grigoraş au avut nevoie doar de şapte minute pentru a-şi concretiza forcingul de start. Gazdele au găsit breşa în banda dreaptă a oltenilor, acolo unde Costache l-a depăşit pe Rusu, a centrat perfect în careul mic şi Bujor a reluat nestingherit cu capul, dintre patru adversari, învingându-l pe Mingote. Dezorganizată, Pandurii nu a reacţionat şi Poli Iaşi a tras la indigo faza golului din minutul 7, însă Bujor (’11) nu a mai fost atât de precis. Gorjenii au ieşit din corzi în minutul 26, când au reuşit să treacă de mijlocul terenului, însă centrarea lui Lazic nu l-a găsit pe Tilincă şi Munteanu a rezolvat fără emoţii faza. Bâlbele din apărarea pandurilor s-au repetat exasperant şi Ignatov a şutat periculos din interiorul careului, la câţiva centimetri de poarta lui Mingote (’27). Pandurii au avut câteva tresăriri de orgoliu, însă la finalizare au lăsat de dorit. Poli Iaşi a terminat prima repriză aşa cum a început-o, la poarta lui Mingote, şutul lui Munteanu trecând puţin pe lângă vinclul porţii gorjene.

Murgan, eliminat

Ciobotariu a reparat gaura din partea dreapta la pauză, introducându-l pe Popete în locul lui Rusu, însă echipa sa a evoluat în continuare mediocru. Tot Poli Iaşi a condus ostilităţile, Bâlbă şi Bujor încercând să-l învigă pe Mingote, lusitanul fiind atent la şuturile adversarilor. În disperare, Liviu Ciobotariu i-a trimis pe teren pe Raskovic şi Stromajer, însă atacul a rămas neconvingător. Slovenul Stromajer (‘66) a reuşit singurul şut pe spaţiul porţii lui Brăneţ după un contraatac, portarul Iaşiului reuşind să reţină în doi timpi. Şi Păcurar a avut şansa egalării, trăgând tare, dar pe lângă buturile lui Brăneţ, de la marginea careului, în minutul 77. Jocul a degenerat cu trecerea timpului, durităţile substituindu-se fotbalului şi aşa modest. Murgan a căzut în capcana nervilor şi l-a lovit cu capul pe Balde, iar debutantul Cătălin Buşi, avertizat de la margine, i-a arătat direct cartonaşul roşu fotbalistului gorjean. Poli Iaşi şi-a păstrat avantajul până la final şi a urcat pe locul 11, în timp ce Pandurii Târgu Jiu a ajuns pe locul 13, la un punct de locurile retrogradante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU