10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupii bosniaci visează la Africa

Lupii bosniaci visează la Africa

Trupa lui Blazevic este hotărâtă să câştige duelul cu Portugalia, din manşa a doua a barajului de calificare la CM 2010, pentru a accede în premieră la un turneu final.

Partidele din manşa secundă a barajului de calificare la Cupa Mondială din 2010 se vor disputa astăzi. Meciul de la Zenica, dintre Bosnia-Herţegovina şi Portugalia (ora 21.45), va fi aprig, elevii lui Miroslav Blazevic fiind hotărâţi să se califice în premieră la o ediţie de campionat mondial. Bosniacii sunt încrezători în forţele proprii, mai ales că au pierdut în tur doar cu 1-0. La finalul disputei de pe „Estadio da Luz“, Blazevic a spus că echipa sa a avut mult ghinion, întrucât a lovit de trei ori barele porţii adverse. Selecţionerul naţionalei Bosniei susţine că jucătorii săi îşi vor lua revanşa în partida de la Zenica.
„În timpul acestor câteva zile dinaintea confruntării, am încercat să creez o atmosferă care să îi determine pe jucătorii mei să atace adversarul percum nişte lupi înfometaţi. Vreau să atacam şi să presăm Portugalia încă din primul minut, astfel încât lusitanii să nu aibă posibilitatea să realizeze ce li se întâmplă. Pentru asta avem nevoie de un public care să ne împingă de la spate. Suntem convinşi că putem să remontăm handicapul de un gol care ne separă în acest moment de un mare rezultat“, a spus tehnicianul de 74 de ani, care nu va putea conta pe aportul a trei titulari, Muratovic, Rahimic şi căpitanul Spahic, cu toţii suspendaţi.

Francezii sunt prudenţi

Într-un alt meci contând pentru manşa secundă a barajului de calificare la turneul final din Africa de Sud, naţionala Franţei, fosta adversară a României din Grupa a 7-a preliminară, va juca acasă, de la ora 22.00, în compania Irlandei. Chiar dacă în tur „cocoşii galici“ s-au impus cu 1-0, selecţionerul francez Raimond Domenech şi-a avertizat elevii să nu se considere calificaţi.
„Am văzut care este potenţialul Irlandei, ne-a pus probleme şi trebuie să fim atenţi. Ne trebuie concentrare şi o pregătire foarte bună. Nu suntem deja calificaţi, pentru că în manşa secundă se poate întâmpla orice“, a spus Domenech, care nu-l va putea utiliza pe fundaşul Barcelonei Eric Abidal, indisponibil trei săptămâni după ce s-a accidentat la coapsa stângă în timpul partidei de la Dublin.
Celelalte două meciuri ale manşei a doua a barajului de calificare la CM 2010 se vor disputa după următorul program: Ucraina – Grecia (în tur: 0-0), ora 20.00; Slovenia – Rusia (în tur: 1-2), ora 21.45.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS