10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVorbe, nu fotbal, în Bănie!

Vorbe, nu fotbal, în Bănie!

Proiectul FC Craiova este în faza de discuţii, Mititelu ameninţă cu exilarea Universităţii la Severin, iar suporterii, împărţiţi în mai multe tabere, vorbesc deja limbi diferite, în timp ce Ştiinţa se zbate să scape de retrogradare.

Ştirea că omul de fotbal Gigi Neţoiu ar putea reveni la Craiova ca investitor a făcut repede înconjurul Băniei. Scenariul sună cam aşa: „Comandantul“ împreună cu alţi oameni de afaceri, precum Rodion Cămătaru sau Doru Petrescu, cu girul primarului Antonie Solomon, vor să facă un nou club care să se numească FC Craiova, aceasta fiind, de fapt, denumirea purtată de echipa-fanion a Băniei în anii ’40. FC Craiova ar urma să joace pe stadionul „Ion Oblemenco“ în locul Universităţii, în cazul în care Adrian Mititelu îşi va lua jucăriile şi va pleca la Drobeta Turnu Severin. Până la punerea în pactică a acestei idei mai este însă mult, iar deznodământul poveştii nu poate fi anticipat, de vreme ce totul este la stadiul de discuţii. A recunoscut-o ieri chiar Gigi Neţoiu. Contactat telefonic, „Comandantul“ a afirmat: „Primarul Solomon e plecat în Anglia, iar eu vin joi la Craiova, pentru că am afaceri în zonă şi atunci vom putea vorbi mai multe. Oricum, am un mesaj pentru microbiştii din Bănie – le garantez că niciodată nu vor rămâne fără echipă în prima ligă. Dacă se vrea o chestie serioasă, în care să se implice oameni de fotbal, componenţi ai Craiovei Maxima, dar şi Primăria Craiova, atunci sunt gata să-mi ofer ajutorul. Nu se pune problema ca Gigi Neţoiu să pună mâna pe fotbalul craiovean. Deocamdată, grupul de care se vorbeşte nu există. Mi-aş dori să vină 15-20 de oameni potenţi financiar, pentru că un club este mai puternic cu cât are mai mulţi oameni cu bani ca acţionari. Personal, mi-aş dori o societate deschisă cu foarte mulţi acţionari“, a declarat Neţoiu. Conştient că nu se poate face peste noapte altă echipă de Liga I la Craiova, acesta a oferit rezolvarea problemei: „Luăm o echipă din Divizia B care după un an va promova. A stat şi Universitatea un an în liga a doua când a preluat-o Mititelu. Şi oricum, pe Mititelu nu l-a obligat Cîrţu sau Cămătaru să plece la Severin“. Neţoiu a comentat şi poziţia suporterilor faţă de persoana sa. „Nu cred că sunt probleme cu suporterii. Şi înainte eram contestat de suporterii care erau influenţaţi de Mititelu“, a spus „Comandantul“.

Cîrţu glumeşte, Mititelu le urează succes

În ecuaţia viitoarei echipe se află şi antrenorul Sorin Cîrţu. Despre „Sorinaccio“ se spune că va pregăti noua echipă de la Craiova, însă tehnicianul oltean priveşte detaşat subiectul, ba chiar face glume pe seama acestuia. „Nu ştiu de proiectul FC Craiova. Investitorii întâi să facă un club şi pe urmă să se vorbească de problema antrenorului. Peste iubirea alb-albastră nu se trece, e o singură dragoste în Craiova. Cred că s-a vrut să i se facă o glumă de Halloween lui Mititelu, l-au văzut cu fes la ultimul meci şi au zis să facă şi ei ceva amuzant“, a comentat Cîrţu, conform gsp.ro. În schimb, Mititelu a rămas pe poziţii, anunţând că mută echipa şi urează succes celor care vor să facă o nouă formaţie la Craiova: „Plec la Severin pentru binele echipei. Nu îmi este uşor să fac asta. Fiecare are dreptul să facă orice. Nu cred că ar fi corect să mă pronunţ eu în legătură cu ce vor să facă unii oameni şi, mai ales, că vor să-şi facă o echipă de fotbal. Foarte bine, să şi-o facă, le urez mult succes!“.

Suporterii iau atitudine

În tabăra suporterilor, părerile sunt împărţite. Unii susţin că nu se identifică în prezent cu echipa patronată de Mititelu. „Plecarea echipei lui Mititelu, dacă se va întâmpla, că ştim ce cuvânt are acesta, reprezintă cea mai bună veste din epoca brutarului! De ce? Fiindcă se confirmă, pentru cei care mai credeau în ospătar, faptul că acesta a ucis Ştiinţa Craiova, iar acum pleacă şi cu emblema clubului în buzunar, să se instaleze la Severin, unde poate în voie să retrogradeze, să vândă puncte, jucători etc… Cu situaţia clarificată, oraşul Craiova, flămând de fotbal şi performanţă, poate să-şi construiască o echipă europeană, precum la Timişoara!“, stă scris pe site-ul celor de la Blue Lions. În schimb, există alţi fani care nu văd Universitatea decât la Craiova şi sunt gata să protesteze pentru ca Ştiinţa să nu ajungă în exil. „Mititelu are problemele lui cu Solomon, dar vrem ca Universitatea să rămână la Craiova şi vom face tot ce ţine de noi pentru asta. Noi nu suntem Timişoara, suntem Craiova şi nu vrem altă echipă“, spun ultraşii din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

73 COMENTARII